8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGelu Vişan vrea la Consiliul Judeţean Dolj

Gelu Vişan vrea la Consiliul Judeţean Dolj

Deputatul PDL ar candida pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj, dar numai din partea unei coaliţii PDL-UNPR-PER

Primarul Antonie Solomon, care este şi preşedintele UNPR Dolj, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce încă ia în calcul susţinerea candidatului PDL în lupta electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, însă „dacă PDL-ul nu se mişcă, vom avea un candidat propriu“. Întrebat în acest context dacă UNPR-ul şi-a stabilit un candidat propriu pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj, Solomon a declarat: „Sunt foarte multe cereri pentru a candida pentru această funcţie. Şi vă dau doar câteva nume: Andi Gaiu, Eugen Georgescu, Gelu Vişan, Ionel Pană, deci o să avem candidat la consiliul judeţean“. Solomon a evitat să răspundă dacă vreunul dintre cei patru este membru UNPR în acest moment, declarând evaziv că „Poate vor fi! Să vedem, sunt discuţii în acest sens“.
Menţionăm că Andi Gaiu era în ultima vreme membru PSD, după ce a plecat în 2004 de la PD, Eugen Georgescu a fost membru PSD, iar apoi PDL, partid din care şi-a dat formal demisia pentru a fi numit prefect tot din partea PDL, Gelu Vişan este membru PDL, iar Ionel Pană a fost dat afară din PDL odată cu Dan Păloiu, în prezent preşedinte al PER Dolj.

„Să fie cât se poate de clar: nu plec din PDL“

Deputatul PDL Gelu Vişan nu a negat că şi-ar dori să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj, susţinând însă că va face asta doar la propunerea PDL şi numai din partea unei alianţe PDL-UNPR-PER.
„Sunt convins că domnul Antonie Solomon, atunci când s-a referit la candidatura mea pentru Consiliul Judeţean Dolj, s-a referit de fapt la o candidatură comună PDL-UNPR. De altfel, sondajele de opinie arată cât se poate de clar că sunt un adversar redutabil pentru Ion Prioteasa, pe care sunt convins că pot să-l înving şi să pun capăt conducerii PSD de la Consiliul Judeţean Dolj, dar cu o singură condiţie – candidatura mea să fie propusă de PDL şi să fie susţinută de o coaliţie comună compusă din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român“, a declarat Gelu Vişan pentru Gazeta de Sud. Vişan a negat orice zvon privind o eventuală plecare a sa din PDL, susţinând şi subliniind că „să fie cât se poate de clar: nu plec din PDL şi nu voi pleca niciodată din acest partid, indiferent de ce se va întâmpla“.
Ideea unei candidaturi din partea unei alianţe sau coaliţii PDL-UNPR a fost susţinută şi de Eugen Georgescu, fost prefect de Dolj din partea PDL, iar în prezent director al Zonei Metropolitane în cadrul Primăriei Craiova.
„Ca să fie viabilă o candidatură la Consiliul Judeţean Dolj, candidatul ar trebui să fie reprezentantul unei alianţe. Dacă partidele aflate acum la guvernare reuşesc să treacă peste anumite orgolii la nivel judeţean şi vor încheia o alianţă care să susţină un candidat unic la şefia Consiliul Judeţean Dolj, atunci se poate discuta şi de candidatura mea pentru această funcţie“, a spus Eugen Georgescu.
O asemenea alianţă este, însă, departe de concretizare, atâta timp cât nici măcar preşedintele UNPR Dolj, Antonie Solomon, nu crede în ea.
Chiar în conferinţa de presă de vineri, primarul Solomon a spus că nu are încredere într-o alianţă electorală, susţinând că „nu cred că mai e timp de vreo alianţă“ şi că „alianţa este o prietenie între doi hoţi care sunt prinşi cu mâna unul în buzunarul celuilalt“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS