9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSanatoriul TBC Dobriţa va avea salină

Sanatoriul TBC Dobriţa va avea salină

La Sanatoriul TBC de la Dobriţa, din comuna gorjeană Runcu, singurul astfel de spital din Oltenia, va fi amenajată o salină cu o capacitate de 140 de locuri. Consiliul Judeţean Gorj a alocat pentru această investiţie suma de 300.000 de lei.
Salina va fi amenajată într-o clădire în care a funcţionat brutăria spitalului. Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa vrea să amenajeze mai multe camere în regim hotelier pentru cei care doresc să vină şi să se trateze la salină. În perioada următoare vor fi deschise două săli de kinetoterapie şi de ergoterapie.
„Sperăm că salina va fi inaugurată în toamna acestuia an. Va fi organizată o licitaţie, suma alocată pentru această investiţie fiind de 300.000 de lei. Salina va avea o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, iar capacitatea va fi de 90 de locuri pentru pacienţii internaţi în spital şi de 50 pentru cei externi. Va fi cea mai mare şi modernă salină din sud-vestul României“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobriţa.

Muzeul de la sanatoriu, redeschis  

Muzeul din incinta sanatoriului a fost redeschis miercuri, fiind reamenajat cu mai multe exponate care au fost aduse chiar de către angajaţii spitalului. „Este o cameră ţărănească autentică, în care se află obiecte de mobilier şi diferite unelte folosite în gospodărie, care provin din satele din împrejurimi: Frăteşti, Dobriţa, Suseni, Pârvuleşti“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj. Muzeul are trei încăperi. Una dintre acestea este destinată obiectelor și ustensilelor medicale folosite de la înfiinţare în cadrul spitalului şi alt spaţiu este destinat fotografiilor directorilor unităţii spitaliceşti. Ultima încăpere este destinată obiceiurilor şi tradiţiilor din zona Dobriţa-Runcu.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS