14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrânge sticle după ce a muncit 16 ani

Strânge sticle după ce a muncit 16 ani

După 16 ani de muncă, în România anului 2012, adunatul sticlelor din gropa de gunoi poate aduce ceva bani pentru supravieţuie. Este şi cazul unui bărbat din Drobeta Turnu Severin, care toată viaţa a muncit cinstit ca să îşi întreţină familia, însă, după ce a fost dat afară de la IMSAT Bucureşti, a rămas pe drumuri. Acum adună PET-uri ca să câştige zece lei pe zi, astfel încât să nu moară de foame.
Lucian Tănase nu a fost oprit nici de ninsoarea abundentă. După ce a stat câteva ore în frig şi zăpadă ca să adune sticle din plastic, a plecat cu sacii la firmele de colectare.
„Nu am loc de muncă şi trebuie să fac ceva. Am lucrat 16 ani la IMSAT Bucureşti şi, după ce m-au dat afară, nu am mai avut cu ce să trăiesc şi a trebuit să îmi caut bani de pâine. Nu pot să fur sau să dau omului în cap, aşa mai bine merg la groapa de gunoi şi strâng sticle, le vând şi iau până la 20 de lei pe zi“, a spus Lucian Tănase.
Chiar dacă o duce greu, bărbatul nu pare să se lase doborât de greutăţi şi spune că iarna este frumoasă, nicidecum grea.
„Nu e grea iarna, e frumoasă. Aşa trebuie să fie, că de aceea este iarnă, să ningă, să se facă grânele“, a spus zâmbind bărbatul.
După ce a fost dat afară de la serviciu, Lucian Tănase a rămas şi fără casă, iar acum locuieşte într-un adăpost social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS