17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArest prelungit pentru Bercea Mondial

Arest prelungit pentru Bercea Mondial

http:http://www.youtube.com/watch?v=PndUD1iFIEY
Deşi a fost apărat de Şerban Calafus, avocat al casei de avocatură „Calafus şi asociaţii“, care l-a reprezentat şi pe Mircea Băsescu într-un proces, Bercea Mondial nu a reuşit să scape de arest. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis ieri recursul formulat de procurori împotriva hotărârii din 22 septembrie a Tribunalului Olt, instanţă care a înlocuit arestul preventiv al inculpatului cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Bercea Mondial va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor, instigare la mărturie mincinoasă şi port de armă albă fără drept, după ce, în februarie, şi-ar fi înjunghiat un nepot – pe Ion Anghel, poreclit Mercedes.
La recursul care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Craiova Bercea nu a fost prezent, pentru că a fost transferat în Spitalul Penitenciar Jilava, unde va fi supus unei expertize psihiatrice. În schimb a trimis „artileria“ grea, pe avocatul Şerban Calafus, care a precizat că l-a reprezentat şi pe fratele preşedintelui Traian Băsescu într-un proces cu jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Avocatul Calafus a declarat la ieşirea din sala de judecată că a ajuns să îl apere pe Bercea Mondial după ce a fost rugat de Mircea Băsescu, care este de altfel naşul unei nepoate a inculpatului.
În plus, Şerban Calafus a mai spus că a rămas plăcut impresionat de Bercea Mondial. „Mă aşteptam să fie un altfel de client de etnie romă, dar mi s-a părut un tip care are o cultură, un vocabular. E un personaj OK“, a spus avocatul Calafus. După declaraţiile date la Craiova de avocatul Şerban Calafus, Mircea Băsescu a reacţionat şi a declarat că se gândeşte să renunţe la colaborarea cu casa de avocatură „Calafus şi asociaţii“ dacă aceasta nu lămureşte public condiţiile în care a ajuns să-l apere în instanţă pe Bercea Mondial. Fratele preşedintelui a declarat pentru Agerpres că a colaborat cu Sorin Calafus şi că a fost surprins neplăcut de declaraţiile fiului acestuia, Şerban Calafus, „care a încercat să-şi facă reclamă vehiculând numele Mircea Băsescu în acest caz“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII