10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe schimbă lifturile de la Spitalul de Urgenţă

Se schimbă lifturile de la Spitalul de Urgenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri că instituţia pe care o conduce va aloca o sumă importantă pentru schimbarea lifturilor de la Spitalul de Urgenţă Craiova, lucru considerat drept o „primă urgenţă“. „Spitalul primeşte bani doar pentru trei din cele 12 lifturi, iar noi vrem să facem un efort să fie schimbate toate. O să ne implicăm să le facem pe restul de nouă, iar în şedinţa consiliului judeţean se va lua hotărârea ca o sumă de 2,6 milioane de lei să se ducă spre Spitalul nr. 1“, a spus Prioteasa.
În ceea ce priveşte cele trei lifturi care vor fi schimbate cu bani de la Ministerul Sănătăţii, până în prezent s-a terminat licitaţia doar pentru unul, iar pentru celelalte două procedura este în derulare, managerul Spitalului de Urgenţă, conf. dr. Florin Petrescu, susţinând că unitatea va primi de la minister 600.000 de lei pentru această operaţiune.
Pe lângă lifturi, autorităţile judeţene au în vedere şi scările de acces în Spitalul nr. 1, pe care le consideră neadecvate pentru o asemenea instituţie. „Spitalul de Urgenţă nu prea mai are o intrare specifică. Aţi văzut pe unde intră acum majoritatea oamenilor. Dacă nu găsim bani anul acesta, la anul sigur vom contacta un arhitect pentru a încerca să facem mai atractive acele scări de acces în clădire“, a mai spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII