17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, în cantonament prelungit

Mititelu, în cantonament prelungit

http:http://www.youtube.com/watch?v=tblOy03vcjE
http:http://www.youtube.com/watch?v=i3HZmrVg6h4
http:http://www.youtube.com/watch?v=UMop_Kbb7po

În ianuarie, Victor Piţurcă a fost împiedicat de bodyguarzii lui Adrian Mititelu să intre în cantonamentul din Lunca Jiului, unde se reunise echipa. Piţi a plecat, echipa la fel. Mititelu nu vrea să părăsească baza sportivă, deşi toate instituţiile statului se roagă de el.

Rămas fără echipă după ce „U“ Craiova a fost dezafiliată de FRF, Adrian Mititelu nu vrea să plece de la cantonamentul din Lunca Jiului. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJST) Dolj au încercat ieri, pentru a treia oară, să intre în incinta bazei de pregătire, dar au fost opriţi de Mititelu şi bodyguarzii săi. DJST a aflat că Mititelu s-a apucat să facă lucrări în clădire fără nici un fel de aprobări şi au sesizat poliţia şi Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Dolj.
Doi inspectori de la ISC au fost ieri să verifice cantonamentul, dar nu au putut să-şi facă treaba.
„Inspectorii au fost lăsaţi doar la parter, unde nu se efectuau lucrări. Li s-a motivat că de la etaj nu au cheile“, a spus Marcel Marcea, inspector-şef la ISC. Reprezentanţii DJST au plecat după ce au fost făcuţi cu ou şi cu oţet de Adrian Mititelu. „Nu intraţi decât cu mandat judecătoresc“, le-a spus fostul finanţator al „U“ Craiova. De partea cealaltă, Nicu Braun, consilier superior în cadrul DJST, a rămas interzis, neînţelegând la ce-i mai trebuie lui Mititelu cantonamentul. „Cantonamentul a fost închiriat şi de Gigi Neţoiu, şi de Dinel Staicu, dar aceştia ne-au predat baza după ce au părăsit echipa. Mititelu nu mai vrea să mai plece. Nu înţeleg ce mai face acolo, că nu mai are echipă. Eu nu voiam decât să fac un inventar, pentru că am auzit că s-ar fi aruncat nişte lucruri… Este un sentiment foarte ciudat să nu fii lăsat să intri în propria casă“, a spus Braun. Poliţia a asistat la incident încercând să nu-l supere pe Mititelu, cerându-le celor două părţi să încheie un proces-verbal prin care să se constate că accesul în cantonament le-a fost îngrădit celor de la DJST. Pe de altă parte, DJST a formulat o acţiune de evacuare în justiţie împotriva Fotbal Club „U“ Craiova, care are următorul termen pe 26 septembrie.

 Mititelu, la mâna creditorilor

 În altă ordine de idei, Fotbal Club „U“ Craiova, societatea care administra clubul de fotbal, este aproape de faliment. Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al firmei, a anunţat de principiu că în astfel de cazuri există două soluţii: reorganizarea sau lichidarea. Mititelu a propus reorganizarea firmei, dar trebuie să demonstreze că poate să producă banii pe care îi au de recuperat creditorii. CITR analizează în prezent solicitările creditorilor. Decizia de reorganizare trebuie aprobată de creditori, după cum ne-a lămurit CITR. „Decizia reorganizării unei societăţi este aprobată de creditorii acesteia, în cazul în care un plan de reorganizare este propus. Posibilitatea de a propune un plan de reorganizare aparţine societăţii, administratorului judiciar sau creditorilor. De regulă, un plan de reorganizare este aprobat de creditori în măsura în care acesta prezintă şanse reale de viabilitate, indică sursele de finanţare şi asigură acoperirea pasivului societăţii într-o măsură mai mare decât o procedură de faliment“, arată CITR.
Practic, Victor Piţurcă, Fiscul, primăria şi ceilalţi creditori decid dacă planurile de reorganizare ale lui Mititelu sunt viabile sau societatea trebuie să intre în lichidare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII