14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEdil acuzat că şi-a angajat soţia la primărie

Edil acuzat că şi-a angajat soţia la primărie

Primarul din comuna doljeană Argetoaia, Mircea Beznă, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că, în anul 2006, şi-a angajat soţia pe postul de referent în cadrul Primăriei Argetoaia.
Potrivit reprezentanţilor ANI, în ianuarie 2011, în urma unei sesizări făcute de Camera de Conturi Dolj, a fost începută evaluarea lui Mircea Beznă, care ocupă fotoliul de primar al comunei Argetoaia începând din 23 iunie 2004. Pe 15 iunie 2006, acesta, în calitate de reprezentant al Primăriei Argetoaia, şi Geta Beznă, soţia sa, au încheiat contractul individual de muncă nr. 2.933. Ulterior, pe 30 iunie, edilul a semnat dispoziţia nr. 541 privind încadrarea soţiei sale în funcţia de referent în cadrul Primăriei Argetoaia.
ANI consideră că, în acest fel, primarul din Argetoaia s-ar face vinovat de un conflict de interese. Mai exact, edilul a încălcat Legea nr. 161/2003, care prevede că primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau o dispoziţie care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. În acest caz, folosul material ar fi salariul primit de Geta Beznă începând din iulie 2006 şi până acum. În plus, aceeaşi lege stipulează că orice astfel de acte administrative, juridice sau dispoziţii sunt nule.
Mircea Beznă a declarat pentru GdS că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI şi că soţia sa a fost angajată legal în primărie. „Soţia mea a fost angajată în urma unui concurs organizat de consiliul local, iar eu nu am făcut parte din comisia formată din rândul funcţionarilor primăriei. Eu cred că soţia a primit salariul pentru munca sa şi nu poate fi considerat un folos material. Acesta este punctul lor de vedere (al ANI – n.r.), însă eu nu văd lucrurile aşa“, a declarat Beznă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII