14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎntreţinerea, mai mare decât chiria

Întreţinerea, mai mare decât chiria

Primăria Craiova nu poate încheia contracte cu chiriaşii din blocurile de locuinţe preluate de la RAADPFL în urmă cu un an, deoarece locatarii au debite foarte mari atât la chirie, cât şi la întreţinere. Locuinţele au trecut în administrarea Serviciului de administrare domeniu public şi privat, fond locativ, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 168 din 29.04.2010. După preluarea lor, s-au trimis comunicări către toţi chiriaşii, prin care au fost anunţaţi că s-a schimbat proprietarul şi administratorul şi fiecare să se prezinte pentru stabilirea de noi raporturi juridice. Pentru acest lucru trebuie să facă dovada plăţii la zi a datoriilor la întreţinere şi chirie.
Din cele 158 de locuinţe situate în blocuri construite din fondul de stat, pentru mai puţin de jumătate s-au întrunit condiţiile cerute de primărie. Cea mai importantă condiţie era ca un chiriaş să aducă adeverinţă de la fostul administrator şi de la Asociaţia de proprietari cu care să dovedească faptul că nu este restanţier.
„67 de titulari de contracte de închiriere care fuseseră încheiate cu RAADPFL au fost cu plata datoriilor la zi şi au îndeplinit condiţiile pentru încheierea contractelor cu noul proprietar şi administrator, Consiliul Local Craiova. Acestora li se adaugă alte trei familii care au avut plătite la zi datoriile, dar erau înregistrate cu fişele de calcul la RAADPFL. Pentru alţi doi titulari de contracte s-a propus încheierea de contracte în sedinţa de consiliu din luna februarie şi urmează validarea hotărârii. În total avem 72 de contracte încheiate până în prezent. 86 de proprietari înregistrează debite“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Restanţieri la chirie

Datoriile, reprezentând contravaloarea chiriei, înregistrate persoanele care nu pot încheia contractele cu primăria se ridică la 35.172 de lei. „Cel mai mare debit cu care figurează unul dintre locatari este de 11.579 de lei. Mai avem alt titular de contract cu 2.966 de lei“, a precizat Sorin Agapie, reprezentantul RAADPFL.
În ceea ce priveşte datoriile la întreţinere, acestea sunt mult mai mari.
 Este cazul unor chiriaşi din blocul V30, cartier 1 Mai, care figurează la asociaţie cu restanţe de peste 20.000 de lei.
În aceeaşi situaţie sunt mai mulţi chiriaşi din blocul 56 B, Craioviţa Nouă, care au datorii la întreţinere de peste 15.000 de lei fiecare.
În privinţa debitorilor, consiliul local nu a luat nici o decizie, abia după încheierea contractelor actualul administrator poate decide asupra vânzării acestor locuinţe.
Deocamdată, primăria îi „ameninţă“ cu notificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII