17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătăuşul viceprimarului, după gratii

Bătăuşul viceprimarului, după gratii

Doljeanul care l-a snopit în bătaie pe viceprimarul comunei Călăraşi a primit trei ani de închisoare cu executare. Pe 2 februarie 2010, viceprimarul din Călăraşi, Lache Răduţ, împreună cu câţiva beneficiari de ajutor social, s-au dus să demoleze o fântână dezafectată din comună. Demersul lor n-a fost pe placul lui Jane Bîrsanu, de 39 de ani, din localitate. Acesta le-a spus angajaţilor primăriei să nu se apropie de fântână, ba chiar a pus mâna pe o bâtă pentru a fi mai convingător. Pentru că nimeni nu i-a dat ascultare, Bârsanu s-a pus cu bâta pe viceprimar, reuşind să-l altoiască de câteva ori peste faţă, înainte de a fi imobilizat de cetăţeni.
Poliţiştii l-au reţinut pe Bîrsanu, sub acuzaţia de ultraj împotriva viceprimarului, aflat în exerciţiul funcţiunii, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. La propunerea procurorilor, Judecătoria Craiova l-a arestat pe Bîrsanu pentru 29 de zile, apreciind că, deşi leziunile pricinuite viceprimarului sunt minore, fapta este gravă, deoarece a vizat o autoritate publică în exerciţiul funcţiunii. Scandalagiul n-a rămas însă decât două nopţi în beciul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, pentru că tribunalul l-a pus în libertate la recurs.

Condamnat definitiv

Trimis în judecată de procurori, Jane Bîrsanu a fost condamnat de Judecătoria Craiova, pe 21 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. După ce hotărârea a rămas definitivă, Judecătoria Craiova a emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei. În baza acestui mandat, joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dolj l-au luat de acasă pe condamnat şi l-au dus în arest, de unde va lua drumul Penitenciarului Craiova.
Jane Bîrsanu e în continuare cercetat de poliţiştii din localitate şi pentru alte fapte de violenţă, fiind sancţionat contravenţional de repetate ori pentru scandalurile produse.
Tot joi, poliţiştii Secţiei 3 Craiova l-au arestat pe Mihai Stănescu, de 29 de ani, din Craiova. Acesta se sustrăgea de la executarea unei pedepse de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII