10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExamenul de admitere a lăsat clasele goale

Examenul de admitere a lăsat clasele goale

În urma repartizării computerizate la licee, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Dolj au rămas 488 de locuri neocupate în unităţile de învăţământ liceale. La nivel judeţului, 16 clase sunt practic în pragul desfiinţării. Dintre unităţile de învăţământ aflate în criză din lipsă de elevi am putea menţiona Grupul Şcolar Electroputere, Colegiul Tehnic „Neniţescu“, Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Căi Ferate. Nici un absolvent de clasa a VIII-a nu a fost interesat să-şi continue studiile la Liceul Teoretic „Adrian Păunescu“ din Bârca, la specializarea agricultură, cele 30 de locuri scoase la concurs rămânând neocupate. La Electroputere, de exemplu – pe cele 90 de locuri scoase la concurs există doar 45 de elevi declaraţi admişi, la „Neniţescu“ – din cele 150 de locuri, 74 au rămas neocupate, iar la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Căi Ferate – din cele 180 de locuri s-au ocupat doar 110. „În judeţul Dolj, pentru admiterea la liceu din acest an s-au înscris 5.447 de elevi. 59 de absolvenţi de clasa a VIII-a au rămas nerepartizaţi. Este vorba de copii din comunele doljene care, din motive sociale, au dorit să-şi continue studiile în localităţi de lângă casă şi care nu au mai prins un loc liber. Tocmai de aceea, împreună cu Ministerul Educaţiei, încercăm găsirea unor soluţii de suplimentare a locurilor în aceste unităţi de învăţământ din Pleniţa, Dăbuleni şi Caraula“, a precizat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Media de admitere din acest an s-a calculat ţinându-se cont de media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a – 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a – 25% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII – 50%. Nu a existat însă o notă minimă de admitere la liceu, în judeţul Dolj fiind declaraţi admişi 149 de elevi cu medii sub 5.
Elevii care au terminat clasa a VIII-a şi care, din diverse motive, nu au participat la prima etapă a repartizării computerizate a admiterii la liceu, îşi mai pot depune fişele de înscriere şi astăzi. A treia etapă a repartizărilor computerizate, pentru cei care au rămas corigenţi, va avea loc în luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU