20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProprietar în stare gravă după explozia apartamentului

Proprietar în stare gravă după explozia apartamentului

Proprietarul apartamentului care a explodat marţi la Slatina este în stare gravă la spital. Ion Prodan, de 58 de ani, a suferit arsuri de gradele II, III şi IV pe aproape 60% din suprafaţa corpului. Medicii de la unitatea spitalicească slătineană sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale acestuia. În prezent, el este internat la Terapie Intensivă şi este monitorizat de aparate. „Starea de sănătate a pacientului este critică. Pe lângă arsurile suferite, i-a fost afectat şi sistemul respirator superior. De asemenea, are şi probleme pulmonare“, a informat medicul Romeo Stănculescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Mai multe apartamente au rămas fără geamuri şi uşi în urma exploziei de pe strada Lalelelor. Incidentul s-a produs din cauză că Ion Prodan a uitat aragazul pornit şi a plecat de acasă. După ce s-a întors, a aprins lumina, iar în acel moment s-a declanşat explozia. Suflul acesteia a avariat opt apartamente, patru maşini şi un magazin alimentar.
Apartamentele afectate de explozie nu erau asigurate, iar proprietarii va trebui să scoată bani din buzunar pentru reparaţii. „Noi am crezut că este vorba de un cutremur. Când am ieşit din bucătărie, nu ne venea să credem. Uşa vecinului trecuse prin uşa noastră şi se oprise în cea de la baie. Reparaţiile o să le suportăm din buzunarul nostru. Nu aveam asigurare. Nu o să-i cerem vecinului bani, pentru că i se putea întâmpla oricui“, au spus unii dintre vecinii lui Prodan.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS