19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO altfel de poveste de 1 Iunie

O altfel de poveste de 1 Iunie


Ieri, de Ziua Internaţională a Copilului, la Grădiniţa nr. 32 cu program prelungit din cartierul craiovean Brazda lui Novac, serbarea dedicată prichindeilor a fost transformată în circ.

Părinţii unei fetiţe aduc acuzaţii grave educatoarei de la Grădiniţa nr. 32 cu program prelungit. Aceştia susţin că fetiţa lor este traumatizată psihic de mai bine de patru ani de către educatoarea sa.

Părinţii susţin că educatoarea le maltratează copilul

Cristina şi Ludvic Kollek susţin că nu se află la primul conflict cu educatoarea fetiţei lor, Erica. „În urmă cu patru ani, când fetiţa noastră avea doar doi ani, educatoarea Georgeta Rădulescu ne-a ţinut copilul cu febră 39 de grade, fără să ne informeze despre acest lucru sau fără să-i administreze un medicament pentru a-i scădea febra. Când am venit să o luăm de la grădiniţă am găsit-o pe Erica în stare critică. Nu a fost însă singurul incident grav pe care l-am avut cu educatoarea. Nu de puţine ori, fetiţa a venit acasă şi ne-a povestit că doamna Georgeta îi loveşte peste picioare. Au fost zile când fetiţa mea s-a întors de la grădiniţă obosită, deoarece educatoarea o punea atât pe ea, cât şi pe restul colegilor ei să îi facă masaj la cap sau la gât. Nu o acuz de teroare fizică, ci de teroare psihică. Fetiţa mea a ajuns să simtă repulsie atunci când trebuie să meargă la grădiniţă“, susţine Cristina Kollek.

„Pe doamna asta nu o iubesc, ne trage de păr, ne bate cu băţul peste picioare, ne face nesimţiţi…“

Ultima întâmplare, în urma căreia părinţii susţin că s-au hotărât să ia atitudine, s-a consumat pe 31 mai. Erica le-a povestit părinţilor că educatoarea a tras-o de păr în faţa colegilor, a jignit-o şi a umilit-o. Scena a fost rememorată chiar de fetiţă. „Eu m-am certat cu colega mea, Andreea, pentru că m-a lovit la tâmplă. Am vrut să îi dau cu palma peste faţă. Doamna educatoare a venit de la catedră şi m-a luat de păr. I-am spus că un educator nu poate să dea în copii, că o doamnă nu ridică mâna la un copil… Pe doamna asta nu o iubesc, ne trage de păr, ne dă cu băţul peste picioare, ne face nesimţiţi, ne spune «fată»! Nu ştie să ne certe ca să înţelegem, ne lasă să rămânem proşti! Iar eu nu îi mai fac masaj, pentru că mi-a interzis mami …“, a povestit Erica.
Acuzaţiile la adresa educatoarei cu vechime de peste 30 de ani în învăţământ nu se opresc însă aici. Tatăl Ericăi susţine că nu de puţine ori a surprins-o pe Georgeta Rădulescu în timp ce mânca laptele şi cerealele copiilor sau stătea întinsă în pătuţul micuţilor. Familia Kollek este hotărâtă să depună plângeri atât la Parchet, cât şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi chiar să sesizeze Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului.   

32 de ani de carieră

Educatoarea care în timpul liber este şi solistă de muzică populară neagă toate acuzaţiile aduse de părinţi şi de fetiţă, susţinând că este martoră la o înscenare şi răzbunare. „Încă de acum patru ani, această familie m-a ameninţat că mă va distruge. Fetiţa lor, Erica, este un copil extrem de impulsiv, înjură, vorbeşte urât, ne loveşte cu picioarele. În ceea ce priveşte masajul, când îi doare capul pe copii prefer să le fac masaj decât să le administrez medicamente. Am o carieră ireproşabilă, am fost repartizată cu nota 10, predau la facultate studenţilor practica pedagogică, nu am avut în viaţa mea vreun conflict cu cineva. Am obţinut de-a lungul anilor patru gradaţii de merit, am avut doar rezultate de excepţie în activitatea mea“, a povestit Georgeta Rădulescu.

S-a declanşat o anchetă…

Directoarea Grădiniţei nr. 32 susţine că este primul incident din această unitate de învăţământ la care asistă: „Nu am avut niciodată probleme. Nici un părinte nu mi-a sesizat vreo nemulţumire. Este pentru prima dată când aflu despre aceste masaje la care părinţii fac referire. O să declanşez o anchetă. Este un moment trist pentru grădiniţa noastră, mai ales azi, de 1 Iunie, de Ziua Copilului şi ziua mea de naştere“.  
Şi reprezentanţii ISJ Dolj susţin că vor declanşa o anchetă, conform statutului personalului didactic. „Din câte ştim, nu au existat până în prezent incidente în această unitate de învăţământ. Din câte am discutat şi cu directoarea grădiniţei, reiese faptul că între părinţii fetiţei şi educatoare există conflicte personale. Aşteptăm rezultatele anchetei şi vom lua măsurile corespunzătoare“, a spus Diana Buşoi, inspector general al ISJ Dolj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII