19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega are o contracandidată la şefia PNL Gorj

Morega are o contracandidată la şefia PNL Gorj

Liderul liberalilor gorjeni, deputatul Dan Ilie Morega, şi-a găsit „naşul“ într-un contracandidat femeie, cel puţin în campania electorală premergătoare alegerilor care vor avea loc la începutul lunii iunie, în cadrul organizaţiei judeţene Gorj a PNL. Iuliana Iliescu, şefa PNL Prigoria, s-a hotărât să candideze împotriva lui Morega, întrucât bărbaţii din partid nu s-au înghesuit să îl înfrunte pe Sfântul de la Padeş.

Cea care a decis să îi creeze probleme lui Dan Ilie Morega la alegerile care vor avea loc pe 5 iunie în PNL Gorj este Iuliana Iliescu, de profesie medic şi preşedinta filialei comunale din Prigoria. Iuliana Iliescu a candidat la ultimele alegeri locale la postul de primar, pe care l-a ratat însă, deşi a obţinut un număr semnificativ de voturi. Contracandidata lui Dan Ilie Morega a declarat că s-a hotărât să intre oficial în cursa pentru şefia PNL Gorj în momentul în care a văzut că bărbaţii din partid nu îndrăznesc să facă acest lucru. Cu toate acestea, mai există un candidat care a anunţat că vizează postul pe care îl ocupă deputatul Dan Ilie Morega. Este vorba de fostul vicepreşedinte Gheorghe Orzan. Acesta din urmă nici nu poate fi considerat un contracandicat veritabil pentru liberalul-şef, întrucât şi-a făcut un hobby din a lăsa senzaţia că în PNL Gorj se poate vorbi despre o democraţie internă. De altfel, Gheorghe Orzan chiar şi în calitate de contracandidat al lui Dan Ilie Morega nu ezită să îşi laude şeful şi să declare, înainte de a începe cursa pentru şefia partidului, că se va mulţumi şi cu un post de vicepreşedinte. De altfel, Morega le-a şi interzis contracandidaţilor săi să intre în campanie electorală la nivel de judeţ, aceştia având voie să apară doar la emisiuni de radio şi televiziune.

Caută susţinători

Medicul Iuliana Iliescu este singura liberală care pare decisă să îi facă viaţa grea lui Dan Ilie Morega, deşi acesta ar putea rata scaunul de preşedinte numai dacă se va îmbolnăvi sau va uita data alegerilor. De altfel, deputatul liberal îi încurajează părinteşte pe subalternii săi pe linie de partid să intre în competiţia electorală şi să candideze împotriva lui. Numele viitorului şef al PNL Gorj va fi decis de către delegaţii la alegeri, însă majoritatea au fost desemnaţi din rândul susţinătorilor Sfântului de la Padeş, cum este numit Dan Ilie Morega, întrucât a fost pictat în Biserica din localitatea natală. „Trebuia să vină cineva care să îşi spună punctul de vedere şi să creadă în ceea ce îşi propune. Un partid este important când este alcătuit din oameni care nu fug de răspundere. Eu am candidat la Primăria din Prigoria, dar atunci am pierdut din cauza înţelegerii dintre PNL şi PSD. Am pierdut în turul al doilea din cauza acestei înţelegeri. La ora actuală, în PNL se acţionează şi se face politică numai de teama liderului Dan Ilie Morega. Trebuie să existe cineva care să îşi asume în mod serios candidatura la şefia partidului, nu să dăm doar o impresie că suntem organizaţi în mod democratic“, a declarat Iuliana Iliescu, contracandidata lui Dan Ilie Morega la postul de preşedinte al PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS