19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncep Zilele municipiului Târgu Jiu

Încep Zilele municipiului Târgu Jiu

Zilele oraşului Târgu Jiu debutează astăzi cu un Târg al meşterilor populari din Oltenia. Din program nu lipsesc micii, berea, muzica populară şi focul de artificii.

Andra, Connect-R şi Direcţia 5 sunt capetele de afiş la Zilele oraşului Târgu Jiu, care au loc între 18 şi 23 mai. În cadrul manifestărilor sunt programate un bal al liceenilor, un concurs naţional de motocros, spectacole în aer liber oferite de copiii de la Palatul Copiilor, precum şi expoziţii de fotografie, artă populară şi pictură. Tot de Zilele Oraşului este programat să se desfăşoare Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi“. Vor susţine recitaluri Orchestra de Cameră şi Ansamblurile populare „Doina Gorjului“ şi „Maria Lătăreţu“. Concertul care va fi susţinut pe 23 mai de Andra, Direcţia 5 şi Connect-R se va încheia cu un foc de artificii. Primăria va pune la dispoziţia societăţilor comerciale 44 de amplasamente pentru terase. Fiecare comerciant va plăti 2.000 de lei pentru a concesiona un loc lângă stadionul municipal. De asemenea, comercianţii de cadouri şi alte produse vor achita o taxă de 72 de lei pe zi. Meşterii populari vor beneficia gratuit de căsuţele din lemn puse la dispoziţie de primărie.

A zecea ediţie

Zilele municipiului Târgu Jiu sunt în acest an la cea de-a zecea ediţie. Pentru întreg calendarul manifestărilor, Consiliul Local Târgu Jiu a alocat suma de 50.000 de lei, mult mai puţin decât anul trecut. Primarul Florin Cârciumaru a declarat că în acest an criza economică şi-a spus cuvântul, deşi la focul de artificii nu s-a renunţat. „Am ajuns la cea de-a zecea ediţie a Zilelor Municipiului Târgu Jiu şi ne bucurăm din nou de această sărbătoare. Am încercat să facem tot ce putem pentru ca această criză să nu ne afecteze. Ştiu că în fiecare an mulţi au venit de departe ca să fie prezenţi la aceste evenimente şi să fie alături de noi. Traversăm o perioadă grea, dar sunt zilele oraşului şi sărbătorim şi patronii spirituali ai municipiului, Sfinţii Constantin şi Elena“, a menţionat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Edilul nu s-a dat niciodată înapoi de la organizarea de petreceri pentru oraş. Ultima dată a renunţat să participe la mitingul organizat de PSD de 1 mai în centrul oraşului şi a mers în Dumbrava de la Drăgoieni, la o serbare câmpenească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII