11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Caracal va fi strangulată de semafoare

Strada Caracal va fi strangulată de semafoare

http:http://www.youtube.com/watch?v=VipJe3Nyick
Şoferii care circulă pe fosta stradă Caracal, actuală Henri Ford, vor fi nevoiţi să se înarmeze cu răbdare. Primăria va monta de luna viitoare semafoare în dreptul fabricii Ford, măsură menită să permită tirurilor să intre pe poarta uzinei după ce va începe procesul de producţie. În lipsa unui drum expres sau a bretelei care să lege drumul Craiova – Slatina şi Craiova – Caracal, primăria a găsit soluţia de avarie prin montarea semafoarelor, deşi oficialii municipalităţii recunosc că traficul rutier din zonă va deveni un coşmar.
„Va fi o bandă de preselectare pentru tiruri între poarta fabricii şi intersecţia cu bulevardul Decebal. Semaforul va încurca puţin circulaţia, dar altă variantă nu există“, a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei. Practic, din cele două benzi de circulaţie dinspre Craiova spre Caracal va mai rămâne doar una pentru celelalte maşini, care, după ce scapă de semaforul de la Ford, vor da peste cel de la Selgros.
Până la montarea semafoarelor, primăria a început vineri să modernizeze aproximativ 30 de metri de şine de tramvai în dreptul porţii fabricii Ford. „Schimbăm terasamentul tramvaiului pentru accesul maşinilor de tonaj greu pe poarta fabricii Ford. Acest lucru ne-a fost solicitat de conducerea Ford în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut. Ford este principala speranţă pentru industria din Craiova şi au promis că vor angaja 3.000 de persoane după ce vor începe producţia“, a mai spus Teodor Sas.
Lucrările de modernizare vor dura două săptămâni şi vor avea loc doar în weekend pentru a nu perturba mersul tramvaiului. De asemenea, primăria va moderniza staţia de autobuz şi de tramvai din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII