9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer de BMW fără permis, alergat de poliţişti

Şofer de BMW fără permis, alergat de poliţişti

Un tânăr din Craiova care conducea un BMW fără a avea permis le-a dat de furcă poliţiştilor duminică seară. Oamenii legii au reuşit să îl reţină după o urmărire în trafic şi după un scandal cu mama acestuia.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat că, duminică seară, în jurul orei 18.30, o patrulă de poliţişti care se afla în serviciul de supraveghere şi control trafic rutier pe bulevardul Decebal a încercat să oprească un BMW decapotabil, înmatriculat în Germania, însă fără succes. Şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, ba, mai mult, a încercat să îşi piardă urma. Poliţiştii au plecat în urmărirea BMW-ului, cerând ajutorul şi altor echipaje care se aflau în serviciu, şi au reuşit să blocheze în trafic şi să oprească autoturismul pe strada Gârleşti. După ce a făcut scandal şi s-a certat cu poliţiştii, tânărul a rupt-o la fugă, însă a fost prins. În urma verificărilor, s-a stabilit că la volanul maşinii se aflase Daniel Sbora, de 20 de ani, din Craiova, care nu are permis pentru nici o categorie de autovehicule. Oamenii legii au dispus ridicarea BMW-ului pentru verificări, moment în care mama şoferului, care venise la faţa locului, a început să facă scandal, sperând că va îndupleca poliţiştii să nu îi ia maşina.
După o încercare eşuată de a urca autoturismul pe o platformă, poliţiştii au hotărât să îl ducă la Biroul Rutier Craiova pe roţi. Mama şoferului s-a postat în faţa maşinii, însă mascaţii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă (SIR), care veniseră pentru a calma spiritele, au luat-o pe sus. Potrivit reprezentaţilor IPJ Dolj, ieri, autovehiculul a fost restituit tânărului după ce acesta a prezentat documentele din care reiese că este înmatriculat în circulaţie.
Pe numele lui Sbora a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.

Precizările IPJ Dolj

Pentru că martorii la incident au văzut cum tânărul care a condus BMW-ul a îmbrâncit un poliţist, după care a reuşit să fugă, GdS a cerut IPJ să explice cum s-au petrecut lucrurile. Oamenii legii au precizat: „Conducătorul auto nu a ripostat în momentul în care a fost prins de poliţişti, însă a refuzat să-i însoţească la sediu, situaţie în care, pentru prevenirea unor eventuale incidente, a fost solicitată intervenţia unei grupe SIR“. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Sbora a fost prins imediat după ce a coborât din maşină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII