11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalANL bagă Primăria Craiova la cheltuieli

ANL bagă Primăria Craiova la cheltuieli

ANL schimbă, începând cu acest an, regulile şi cere Primăriei Craiova să facă lotizarea pentru 48.000 mp în Potelu. Terenul va fi dat, ulterior, agenţiei în folosinţă, pentru a construi, în două etape, 128 de unităţi locative. Dezmembrarea terenului intravilan se va face pe cheltuiala administraţiei locale, adică alte fonduri de la bugetul local, dar şi timp pierdut cu procedura de licitaţie.
„ANL a cerut să i se dea în folosinţă suprafaţa de teren de la Potelu, în vederea construirii în viitor de locuinţe. De această dată, ANL a solicitat să facem şi cadastrul. În prezent, se întocmeşte documentaţia pentru licitaţie sau încredinţarea către o persoană autorizată care va fi desemnată să efectueze aceste lucrări de cadastru. Aici se vor construi în prima etapă 64 de unităţi locative, urmate de al doilea lot“, a precizat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Pentru terenurile din Potelu şi Craioviţa Nouă, unde s-au mai construit blocuri pentru tineri, primăria a fost obligată faţă de agenţie să se ocupe de utilităţi şi dotările edilitare
„Printr-o convenţie încheiată cu ANL, autorităţile locale au obligaţia de a asigura viabilizarea terenului (utilităţile) şi dotările edilitare ale căror costuri sunt suportate din bugetele locale. Investiţiile privind construcţia de locuinţe în regim de închiriere sunt finanţate de la bugetul de stat şi/sau bugete locale, precum şi din credite interne/externe şi din alte surse legal constituite. Autorităţile locale repartizează locuinţele construite prin ANL pe baza cererilor depuse de solicitanţii care îndeplinesc criteriile stabilite prin lege“ (site-ul ANL Bucureşti.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU