11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni împuşcă inamici virtuali

Poliţiştii doljeni împuşcă inamici virtuali

Poliţia doljeană are, de vineri, cel mai modern poligon din ţară. Din puţinii bani avuţi la dispoziţie, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) a reuşit să modernizeze poligonul de tir al instituţiei, dotându-l cu un sistem inedit de ţinte virtuale.
„Este un poligon la standarde europene, unic în ţară în ceea ce priveşte dotările“, a menţionat comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ.
Pe de o parte, poliţiştii nu vor mai trage în ţinte tipărite, ci în role de hârtie pe care pot fi proiectate mai multe tipuri de ţinte. După tragere, un dispozitiv comandat de la distanţă va aduce în faţa imaginii proiectate o hârtie albă, în care să tragă altă persoană.
Pe de altă parte, poliţiştii nu trebuie nici să se mai ducă la ţintă, după tragere, ca să afle cât de îndemânatici sunt în mânuirea armei. Este suficient să privească acum pe monitorul aflat pe aliniamentul de tragere, chiar lângă umărul lor. Acolo este proiectată imaginea ţintei, filmată de o cameră de luat vederi, astfel că trăgătorul poate vedea instantaneu dacă a ţintit bine. Imaginea va putea fi apoi printată. Va fi şi stocată pe un computer într-un fişier cu numele poliţistului, astfel că se va putea observa de-a lungul anilor care este evoluţia fiecăruia în mânuirea pistolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII