17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţa unui interlop din Obârşia, percheziţionată

Locuinţa unui interlop din Obârşia, percheziţionată

Procurorii DIICOT au percheziţionat miercuri locuinţa unui interlop din comuna Obârşia, judeţul Olt, bănuit că face parte din grupul infracţional din Galaţi, care este suspectat de fraude financiare. Potrivit anchetatorilor, bărbatul se numeşte Tudor Radu, are 40 de ani şi nu este căsătorit. Acesta împreună cu mai multe persoane din alte judeţe ale ţării sunt suspectate că ar fi preluat firme prin intermediari, le produceau prejudicii, după care le falimentau. Preluarea firmelor se făcea prin concesiune, prin intermediul altor persoane, care apoi dispăreau, conform datelor anchetei. Tudor Radu nu a fost găsit miercuri de procurorii DIICOT, el fiind căutat în continuare.
Potrivit comisarului-şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, în locuinţa bărbatului au fost descoperite actele unei firme preluate de acesta prin cesiune. „S-au făcut percheziţii în localitatea Obârşia, dar nu a fost ridicată nici o persoană. Bărbatul căutat de poliţişti şi procurorii DIICOT nu a fost prins. În locuinţa lui au fost găsite actele unei firme preluate prin cesiune. Ancheta este în desfăşurare“, a explicat Ciocan.

„E nevinovat!“

Poliţiştii au făcut miercuri 15 percheziţii în Capitală şi în judeţele Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Vâlcea şi Galaţi. Zece persoane au fost audiate la Secţia 5 Poliţie în acest caz. Cinci dintre cei audiaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, a precizat Ciocan. Liderul grupării din Galaţi este o persoană din judeţul Argeş, iar valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 800.000 de lei.
Tudor Udrea, primarul localităţii Obârşia, spune că Radu este nevinovat. Edilul suţine că acesta a căzut în plasa unor persoane care i-ar fi trecut o firmă pe numele lui, fără ca acesta să ştie despre ce este vorba. „Tudor Radu e nevinovat. Sigur a fost dus în eroare de alte persoane. Au venit procurorii şi i-au percheziţionat casa, dar el nu mai locuieşte la Obârşia de astă-vară. Stă la soră sa în Târgovişte, unde şi lucrează. E un băiat bun, muncitor şi liniştit. Nu se băga el în aşa ceva, dacă ştia despre ce este vorba. Sigur a fost păcălit“, este de părere edilul. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, Radu poate ajunge la închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS