20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAbsolvenţii de facultate din Gorj nu-şi găsesc slujbe

Absolvenţii de facultate din Gorj nu-şi găsesc slujbe

Peste 3.000 de tineri gorjeni cu studii universitare au încercat să-şi găsească locuri de muncă în ultimele trei luni, cea mai slabă ofertă din partea angajatorilor fiind pentru cei cu studii superioare. Angajatorii scot la concurs doar joburi care cer multă experienţă, astfel că şansele ca un tânăr absolvent de facultate să-şi găsească un loc de muncă devin nule.
Anual, aproximativ o mie de studenţi ies de pe băncile facultăţilor din Târgu Jiu, cu o diplomă în buzunar şi atât. Facultăţile de drept au scos absolvenţi pe bandă rulantă, iar cei mai mulţi dintre ei sunt şomeri, Ştiinţele economice, facultăţile de mediu, facultăţile de litere sunt doar câteva exemple de forme de studii superioare ai căror absolvenţi găsesc foarte greu un loc de muncă. „Sistemul din România este groaznic. Sunt oameni buni, bine pregătiţi, care pierd din cauza celor cu relaţii, iar în această perioadă este şi mai greu din cauza crizei. Aş pleca şi în alt oraş, dar şi acolo este mai greu din cauza chiriei. La interviuri cer experienţă, dar nimeni nu este dispus să te ajute să o obţii. Asta este tot ce pot să spun şi ăsta este adevărul. Sincer, chiar nu ştiu ce să fac cu jobul“, a spus Ramona Albu, o tânără de 28 de ani din Târgu Jiu. „Îmi caut de lucru, dacă vă vine să credeţi, încă din vara anului 2006. Am terminat Facultatea de Mediu de la Petroşani, am făcut şi un master în domeniu. Nu găsesc. Toţi cer experienţă“, a spus Cristina din Târgu Jiu.
241 de gorjeni îşi vor pierde locurile de muncă în ianuarie şi februarie, iar rata şomajului a atins 11%. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are înregistrate 95 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru persoanele cu studii medii sau pentru cele fără studii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII