9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExigenţa părinţilor a împins-o să îşi ia viaţa

Exigenţa părinţilor a împins-o să îşi ia viaţa

Ileana Cheroiu, eleva de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, care s-a spânzurat miercuri în garsoniera în care locuia, a mai încercat să se sinucidă. În urmă cu doi ani, ea şi-a tăiat venele de la mâni, dar a fost dusă la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze viaţa. „Moartea fetei a survenit în urma asfixiei acute mecanice prin spânzurare. Pe corp nu au fost găsite urme de violenţe, doar cele din zona gâtului. La mâini avea cicatrice, ca urmare a unei tentative de sinucidere, prin secţionarea venelor“, a explicat Sorin Lesnic, din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt.
Ileana Cheroiu era elevă în clasa a XII-a şi locuia singură într-o garsonieră de pe strada Libertăţii din Slatina. Ea a fost găsită moartă de părinţii săi, care, îngrijoraţi că nu le-a mai răspuns la telefon, au mers să vadă ce se întâmplă. Au găsit-o spânzurată de ţeava de gaze, iar lângă ea erau o lumânare aprinsă şi un bilet de adio. Le-a scris părinţilor să nu o plângă şi că nu vrea să fie o povară pentru ei. Colegii fetei şi persoane apropiate acesteia spun că tânăra a recurs la un asemenea gest pentru că părinţii erau prea exigenţi cu ea. Îi verificau des situaţia şcolară, iar în ziua în care s-a sinucis, tatăl ei a bătut-o în faţa colegilor, pentru notele mici obţinute la matematică. „O certau pentru că lua note mici la matematică. Dar pe ea nu prea o interesa matematica. Voia să devină medic şi se pregătea foarte mult la biologie“, a explicat Aurelia R., colega de clasă a fetei.

Dorea să devină medic

Dirigintele elevei a declarat: „Era o elevă foarte bună, avea numai medii peste nouă. Era olimpică la biologie şi voia să devină medic“.
„Era o fată plăcută, veselă şi avea mulţi prieteni. Se înţelegea foarte bine cu colegii de clasă. Sigur nu a premeditat acest gest. Probabil a fost ceva pe moment. Se pregătea la biologie. Dorea să urmeze Facultatea de Medicină. Nu avea cum să se poată pregăti la toate materiile“, a spus psihologul de la CN „Radu Greceanu“.
Ştefan Urâtu, directorul Şcolii „Eugen Ionescu“, unde Ileana a terminat studiile gimnaziale, a spus că era o fată foarte deşteaptă şi cuminte: „Era un copil bun, învăţa foarte bine. Era şi creativă. A avut publicate  25 de poezii“. Părinţii copilei au refuzat să facă vreo declaraţie. Ileana va fi înmormântată mâine, în comuna Brâncoveni, unde locuiesc părinţii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII