20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu apă după 20 de ani de aşteptare

Au apă după 20 de ani de aşteptare

Locatarii din cele peste 120 de case situate pe Aleea Salcâmilor din oraşul gorjean Ţicleni sunt mulţumiţi pentru că, după 20 de ani de aşteptare, au apă la robinet. Cu toate că locuiesc într-un oraş aşa-zis european, până acum ceva vreme, oamenii de pe Aleea Salcâmilor luau apă de la fântână.
„Până acum puţină vreme căram apă cu găleţile de la fântână. Ne obişnuiserăm, pentru că de la Revoluţie încoace nu am mai avut apă la robinete în casă sau în gospodărie. S-a rezolvat problema apei şi pentru noi, căci în restul oraşului Ţicleni lumea are apă la robinete“, a spus Mioara Opriţoiu, localnică. „Am hidrofor în curte şi trăgeam apă de la fântână. Acum este mult mai bine căci avem apa la robinet. Aparegio Gorj a rezolvat problema, cu toate că au trecut foarte mulţi ani. Nu se mai ştia unde este un colector, i se pierduse urma şi după o serie îndelungată de săpături şi încercări de a-l găsi, până la urmă s-a reuşit. Acum va trebui înlocuit acest colector, pentru că este vechi, şi va trebui făcută canalizarea. Ne bucurăm cu toţii că s-a rezolvat problema apei“, a declarat Sabin Croitoru, inginer în cadrul Schelei Petrom Ţicleni.
SC Aparegio SA, operatorul public de apă şi canal din judeţul Gorj, intenţionează să investească în total în sistemele de canalizare şi apă din Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Târgu Cărbuneşti, Motru şi Ţicleni 383 de milioane de lei. În oraşul Ţicleni va fi construită anul viitor o staţie de epurare a apelor reziduale. Staţia va fi de ultimă generaţie şi va fi construită de firma câştigătoare a unei licitaţii organizate de Aparegio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII