11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu îl dă în judecată pe Patriciu

Băsescu îl dă în judecată pe Patriciu

Traian Băsescu a contactat experţii Ministerului Justiţiei pentru a se pronunţa în privinţa filmului de la Ploieşti, dar i-au cerut înregistrarea originală, care speră să apară în timpul procesului pe care i l-a intentat lui Dinu Patriciu.

Traian Băsescu a anunţat sâmbătă că îl dă în judecată pe Dinu Patriciu pentru „minciună şi trucarea unor filmări“, precizând că omul de afaceri a afirmat că l-a văzut pe şeful statului lovindu-l de două ori pe copilul din Ploieşti, iar ziarul Gardianul pentru că a prezentat un film trucat.
„În mod cert, la 20 de ani de la revoluţie, românii nu mai pot fi păcăliţi, ei nu mai pot fi manipulaţi cu filme trucate, în care fără ruşine amestecă viaţa unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să mă întreb cum s-ar fi simţit oricare dintre noi dacă în această situaţie ar fi fost un copil al nostru“, a spus Traian Băsescu.
Candidatul PD-L la preşedinţie a mai spus că îi va da în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu şi pe cei de la ziarul Gardianul. „Pentru minciună şi trucarea unor filmări îi dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul şi fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat“, a declarat Băsescu. „Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulaţie un film trucat ar trebui să răspundă în mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă, înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Naţional de Expertiză. În al doilea rând, şi aici mă adresez direct ziarului Gardianul, dacă măcar după introducerea în circuitul public a unui film trucat a avut curiozitatea să facă o expertiză a acestui film. Dacă au avut-o, le cer să facă public rezultatul“, a mai spus preşedintele.

Băsescu: Nu l-am lovit pe copil, îmi este imposibil să spun dacă l-am împins, nu-mi amintesc episodul

Interviul pe care Traian Băsescu i l-a acordat lui Cătălin Tolontan urmează să apară în ediţia de astăzi a Gazetei Sporturilor, iar extrasul pe care îl prezentăm în continuare a fost postat pe blogul redactorului-şef al publicaţiei citate, www.tolontan.ro. În secvenţa dată publicităţii, Traian Băsescu afirmă că nu l-a lovit pe copilul care avea zece ani în urmă cu cinci ani şi că îi este imposibil să spună dacă l-a împins, pentru că nu-şi aminteşte episodul.
Iată extrasul postat pe blog de Cătălin Tolontan:
„- Sincer, domnule preşedinte, nu m-aţi convins prin explicaţiile publice că la Ploieşti nu s-a întâmplat nimic. După cum nu înţeleg de ce nici staff-ul dumneavoastră şi nici televiziunile nu cer o expertiză în străinătate. Nu aţi avut o iniţiativă oficială…
– Aici greşiţi.
– Corectaţi-mă!
– Eu am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea originală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Până luni, sper să fie gata acţiunea penală împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV.
– Care din ele?
– Susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decât înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sunt două puncte de vedere. Eu spun «Nu», Patriciu spune «Da».
– La ce spuneţi „Nu“? La lovitură?
– La lovitură.
– Dar spuneţi «Nu» la împingere?
– Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea târziu şi aici mă întreb de ce a trebuit cinci ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămân agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decât în instanţă pentru că cineva deţine originalul.
– Încă ceva. Spuneţi că nu vă amintiţi ce s-a întâmplat. Dar vă amintiţi că s-a întâmplat ceva acolo?
– Nu. Cavalcada alegerilor este complicată. La câte mitinguri sunt, nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La câte incidente sunt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de cinci ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?“.

Geoană dezaprobă modul cum se dezbate la televiziuni filmul de la Ploieşti

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a dezaprobat sâmbătă seară dezbaterile televizate privind filmuleţul care prezintă un incident în care ar fi fost implicat Traian Băsescu prin lovirea unui copil, precizând că acest subiect este „periferic“ şi „neinteresant“ pentru campania prezidenţială.
„Dezaprob modul în care televiziunile, indiferent de proprietarul care deţine majoritatea la aceste televiziuni, tratează un subiect pe care îl consider periferic şi neinteresant pentru această campanie. Cred că subiectul acelui filmuleţ în care este implicat sau nu domnul Băsescu nu reprezintă ceea ce trebuie să fie dezbătut în aceste ultime zile de campanie. Lumea este preocupată de criza economică, de locurile de muncă şi aşteaptă din partea celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială soluţiile şi proiectele pentru viitor. Prea puţin mă interesează ce a fost în urmă cu cinci ani“, a spus Mircea Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII