9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Agentul 047

Un agent de la Secţia 1 Poliţie Craiova este cercetat de Inspecţia Internă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj după ce ar fi fost depistat băut în timpul serviciului. Întâmplarea, în urma căreia poliţistul Mirel Florea s-a ales cu porecla „agentul 047“, datează de pe 22 octombrie.

Control la patrulă

Era într-o joi seară, când agentul de poliţie amintit trebuia să intre în serviciul de ordine publică, pentru a patrula în zona centrală a municipiului Craiova. Nefiind suficienţi poliţişti, Mirel Florea a primit drept partener de patrulare un subofiţer de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.
Poliţistul şi jandarmul au plecat în patrulare, având drept sector zona Judecătoriei din Craiova. Subofiţerului însă i s-a părut că agentul duhneşte a alcool şi nu e tocmai sigur pe picioare, aşa că, discret, şi-a anunţat superiorii, spunându-le că, în cazul unui eveniment, patrula din care face parte nu este în deplinătatea ei în stare să intervină. Conducerea jandarmilor a luat imediat legătura cu conducerea poliţiei şi, câteva minute mai târziu, o echipă mixtă de control a picat pe capul celor doi. Ambii au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost clare: subofiţerul de jandarmi nu consumase alcool, însă agentul Mirel Florea prezenta o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dacă ar fi fost prins la volan cu o asemenea alcoolemie, s-ar fi ales cu permisul suspendat şi dosar penal. Era însă pe jos, dar în timpul serviciului, aşa că s-a ales doar cu o cercetare disciplinară, riscând sancţiuni care pot merge până la desfacerea contractului de muncă.
„Pe 26.10.2009, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus declanşarea unei cercetări prealabile faţă de agentul de poliţie Florea Mirel, urmând a se stabili dacă acesta s-a prezentat la serviciu în stare de ebrietate în data de 22.10.2009. Întrucât verificările sunt în fază incipientă, nu ne putem pronunţa cu privire la existenţa vreunei abateri disciplinare sau de altă natură, urmând ca la definitivarea cercetării să vă comunicăm concluziile şi măsurile luate“, informează oficial IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII