14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcături în Vinerea Mare

Împuşcături în Vinerea Mare

Trei romi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi uz fără drept al unei arme neletale, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, au provocat un scandal şi au tras cu un pistol cu bile pe o stradă din centrul Craiovei.

 

Altercaţia a avut loc înainte de Paşte, vineri seară, pe strada România Muncitoare din Craiova, însă incidentul a fost făcut public de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj abia ieri, după ce a fost începută urmărirea penală împotriva agresorilor. Potrivit oamenilor legii, vineri seară a izbucnit un conflict spontan între Dantes Parnică, zis Vialis, de 22 de ani, Emil Serdaru, de 28 de ani, poreclit Cristofor, Elvis Serdaru, de 20 de ani, şi Gheorghe Zlătineanu, zis Amadeus, de 18 ani, toţi din Craiova.

Cei patru s-au luat la bătaie şi, după ce şi-au împărţit pumni şi picioare, Parnică a tras un foc în plan vertical cu un pistol cu bile, pentru a-l intimida pe Zlătineanu, au stabilit poliţiştii după cercetări. În urma scandalului, Zlătineanu s-a ales cu mai multe excoriaţii la nivelul mâinilor şi coapsei drepte. La faţa locului, poliţiştii au găsit un tub de cartuş de culoare galbenă. În urma expertizei balistice efectuate, criminaliştii au stabilit că acesta a fost tras cu un pistol marca ROHM, calibrul 10X22T, deţinut legal de Parnică. De asemenea, s-a mai stabilit că pistolul a fost folosit în mod ilegal şi nejustificat.

Percheziţii la romi

Cei trei romi care l-au agresat pe Zlătineanu au fost identificaţi sâmbătă. În aceeaşi zi a fost recuperat şi pistolul folosit în altercaţie. În baza probelor administrate de poliţişti, ieri, Judecătoria Craiova a emis autorizaţii de percheziţie la domiciliile celor implicaţi în conflict. Poliţiştii de la Secţia 1, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Poliţiei de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, BAEST şi DPIR au descins la domiciliile lui Parnică, Emil şi Elvis Serdaru, acasă la primul fiind găsite cinci cartuşe cu bilă de cauciuc de acelaşi calibru ca şi cel folosit în timpul conflictului, dar şi 14 minipocnitori cu fitil, a căror deţinere este interzisă de lege. Obiectele găsite în timpul percheziţiilor au fost ridicate de poliţişti pentru definitivarea cercetărilor.

Pe numele celor trei a fost începută acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi uzul fără drept al unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Poliţiştii doljeni au mai precizat că vor fi continuate cercetările pentru a se stabili dacă toţi cei trei au mai fost implicaţi şi în alte infracţiuni. „Colectivul de poliţişti desemnat cu instrumentarea cazului continuă cercetările şi investigaţiile pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei, urmând ca, la definitivare, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propuneri legale", a precizat comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII