20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIML Craiova se disculpă

IML Craiova se disculpă

Medicul legist care a întocmit raportul de expertiză medico-legală în cazul lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la Braşov, susţine că doctorul care aparţine Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) i-ar fi spus că deţinutul nu poate fi operat în reţeaua sanitară a penitenciarelor.

Medicul Claudiu Ţolescu, de la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în concluziile medico-legale iniţiale a scris că Serghei Gorbunov trebuie tratat în reţeaua sanitară a ANP.

„Iniţial, eu am scris că trebuie tratat în reţeaua sanitară a ANP. Medicul (Leontin Braşoveanu – n.r.) din comisia de examinare care aparţine ANP a spus că afecţiunea (subatacuri de glaucom cu unghi închis – n.r.) nu poate fi tratată în reţeaua lor. Nu aveam cum să ştiu ce operează ei şi ce nu operează în reţeaua ANP“, a declarat Claudiu Ţoleascu. Întrebat de ce a acordat „două-trei luni“ pentru recuperare postoperatorie, medicul legist a răspuns: „O operaţie, scrie şi în expertiză, să-i dăm o săptămână-două, iar cu recuperare cât să-i dăm? Până se duce acolo, până se operează, până se vindecă, asta e“.

Medicul legist Roxana Zăvoi a afirmat ieri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că în cazul lui Serghei Gorbunov există două expertize medico-legale, una făcută pe 4 decembrie 2007, iar a doua pe 25 februarie 2008, la ambele participând din partea IML Claudiu Ţolescu.

Potrivit sursei citate, medicul Leontin Braşoveanu, cel care a făcut parte din comisia de expertizare a deţinutului, s-a pensionat între timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII