14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu gropanul la guvern

Cu gropanul la guvern

Durata de viaţă a gropilor din asfaltul Craiovei depinde în mare măsură de mâna guvernanţilor. La aceştia primarul va apela peste două zile.

 

Arterele de centură ale Craiovei sunt atât de ciuruite, încât fără reparaţii urgente nici nu vor mai fi practicabile. Reabilitarea marilor bulevarde nu este posibilă însă fără fonduri regionale, sunt de părere edilii din Bănie. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, spune că s-a săturat de zgârcenia guvernanţilor. „Craiova este cel mai vitregit municipiu din categoria marilor oraşe ale României. Te apucă groaza când vezi câţi bani primesc alţii!“, a declarat Antonie Solomon.

El pleacă joi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei ca să prezinte situaţia „copcilor“ din infrastructura rutieră, în speranţa că miniştrii îşi vor îndrepta atenţia şi spre Craiova de acum înainte. „Suntem invitaţi la domnul ministru Blaga. O să meargă şi arhitectul-şef. Craiova are nevoie mai mult decât oricând de bani pentru drumuri, mai ales că până acum nu am fost băgaţi în seamă“, a mai spus primarul Antonie Solomon.

El susţine că aceasta este singura şansă de a aduce Băniei ce i se cuvine şi-i acuză pe reprezentanţii Craiovei şi ai Doljului în structurile de stat şi în Parlamentul României că nu-i mai răspund la telefoane. „Normal ar fi să nu ajungem noi la miniştri, să cerem. Dar altfel nu se poate, fiindcă aleşii noştri, de când au ajuns în Bucureşti, nu-mi răspund la telefoane“, a afirmat primarul Craiovei, fără a nominaliza.

Buget aşteptat

 

Toate bulevardele cu „scorburi“ ale Craiovei sunt trecute pe listele de investiţii, majoritatea la faza studiilor de fezabilitate. Primăria este decisă să întocmească proiecte pentru obţinerea de fonduri prin Programul Operaţional Regional. „Nu avem încă bugetul făcut, dar în cazul străzilor importante pentru care nu avem bani sper ca membrii administraţiei să fie de acord să alocăm fonduri pentru proiecte“, a spus Antonie Solomon. Drumurile la care face referire edilul-şef sunt bulevardul Râului, bulevardul Oltenia, bulevardul Tineretului, strada Pelendava, bulevardul Nicolae Iorga, strada Brestei, pentru care sunt în curs de elaborare studiile de fezabilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII