9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboiul fotoliilor

Războiul fotoliilor

Liberalii au solicitat insistent de la sfârşitul lui decembrie să fie alocate alte locuri în sala de plen a Camerei Deputaţilor, deoarece cele primite de PNL sunt „insuficiente şi nesatisfăcătoare“, ultima scrisoare în acest sens fiind depusă miercuri la conducerea instituţiei.

„Forţa numerică le-a luat minţile!“, şi-a vărsat oful viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, nemulţumit de „discriminarea“ la care este supus PNL. El a explicat că mai mulţi liberali, faţă de deputaţii PD-L şi PSD, au primit locuri în plen în partea a doua a sălii, adică mai în spate.

Potrivit lui Nicolăescu, în jur de 45% dintre deputaţii PNL ar sta în a doua parte a sălii, în timp ce doar 18-20% dintre pedelişti şi social-democraţi au primit locuri în spate. Nicolăescu a adăugat că solicitarea a fost reluată miercuri, iar conducerea Camerei a răspuns că va organiza o întrunire a liderilor de grup.

 

„Dacă erau mai mulţi, aveau mai multe locuri“

 

În replică la nemulţumirile liberalilor, viceliderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, spune că problema alocării locurilor în sala de plen nu a fost discutată şi că amplasarea grupurilor nu s-a stabilit. „Prin Camera Deputaţilor circulă o hârtie neoficială, o schiţă, cu împărţirea locurilor, nu ştiu cine a făcut-o, dar, din câte ştiu, fiecare rămâne pe locurile lui. Nu merge nimeni nici mai în faţă, nici mai în spate. Nu ştiu de unde au venit liberalii cu subiectul ăsta“, a spus Aura Vasile.

Liderul PSD a spus că această problemă va fi rezolvată luni, după şedinţa Biroului Permanent, când se vor întâlni liderii de grup.

Mircea Toader, liderul de grup al deputaţilor PD-L, spune că sectorizarea sălii de plen între cele trei grupuri – PSD, PD-L şi PNL – este corectă şi respectă proporţiile numerice dintre cele trei formaţiuni politice. „Ei au locurile pe două rânduri, din faţă până în spatele sălii. Şi la noi este la fel: avem locuri şi în faţă, dar şi în spate. Vor să fie toţi în faţă şi noi în spate? Sectorizarea este absolut corectă“, a declarat Toader.

Cât despre nemulţumirea lui Tăriceanu privind insuficienţa locurilor rezervate deputaţilor liberali, Toader spune că locurile sunt suficiente, fiind alocate în funcţie de mărimea fiecărui grup parlamentar. „N-am ce să le fac. Dacă erau mai mulţi, aveau mai multe locuri. Doar nu vor să stea câte unul pe două locuri? Încape şi Senatul acolo, iar ei nu au loc?“, a adăugat Mircea Toader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS