14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie cu bătăi, manele şi rugăciuni

Campanie cu bătăi, manele şi rugăciuni

Institutul pentru Politici Publice adresează un apel către cetăţenii români să îşi exercite dreptul la vot, deşi consideră actualul sistem electoral ca fiind imperfect şi campania electorală de o calitate extrem de slabă.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) motivează printr-un comunicat că face acest apel ca urmare a previzionatei intenţii de vot în scădere a populaţiei pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, în comparaţie cu scrutinele anterioare. Organizaţia enumeră şi o serie de nemulţumiri ale românilor, pe care le-a semnalat în timpul campaniei electorale. Dintre acestea, pot fi menţionate: îngrădirea posibilităţii de a vota în afara localităţii de domiciliu, dar şi data aleasă pentru scrutin, înainte de Ziua Naţională. „Nu este prima dată când guvernul stabileşte data alegerilor în preajma unei sărbători – religioase sau laice. IPP a solicitat şi cu alte ocazii stabilirea unui algoritm simplu, dar riguros, de calcul al datei alegerilor (care să se repete cu o periodicitate stabilită, putând fi eventual în altă zi decât duminică), pentru a se evita situaţii similare care contribuie, în opinia noastră, la accentuarea absenteismului la vot“, se precizează în comunicatul IPP.

 

Liber la minciuni electorale

 

Institutul pentru Politici Publice susţine că populaţia ar putea absenta de la vot şi din cauza campaniei electorale „de o calitate slabă“. „Mesajele din campania electorală – un bâlci cu bătăi, manele, rugăciuni pentru candidaţi şi promisiuni care nu au nici o legătură cu mandatul de parlamentar (…) Conducerea partidelor a permis acest lucru, preferând să mintă electoratul cu promisiuni imposibil de pus în practică, în mod legal, de către parlamentari, decât să îşi asume politic un program electoral concret şi coerent“, se arată în comunicatul IPP. De asemenea, IPP critică şi măsurile de organizare desfăşurate de autorităţi pentru scrutinul din 30 noiembrie, amintind de disputa privind sistemul electronic de înregistrare a voturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII