19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClaudiu pleacă în Ungaria

Claudiu pleacă în Ungaria

Claudiu Voicu, băieţelul bolnav de leucemie, pleacă astăzi, însoţit de mama sa, spre clinica din Ungaria, unde se speră că se va realiza transplantul de măduvă. Ministerul Sănătăţii a virat în contul clinicii ungare banii necesari pentru procedurile pretransplant, iar oamenii cu suflet din judeţ au făcut posibilă deplasarea mamei copilului ca însoţitoare. Din banii proprii trebuie suportate costurile de cazare şi masă ale însoţitorilor, precum şi o sumă de câteva sute de dolari pentru a acoperi diferenţa între suma asigurată de minister şi suma solicitată de clinică.

Claudiu va fi văzut de medicul specialist de-abia marţea viitoare. Se vor realiza noi teste de compatibilitate, după care urmează căutarea donatorului. „Să sperăm că lucrurile se vor petrece destul de repede. Acum urmează testele pretransplant, după care este foarte posibil ca băiatul să se întoarcă în România şi să-şi urmeze tratamentul, până se va găsi donatorul compatibil.

Deocamdată, ministerul a alocat doar banii pentru pretransplant, însă firesc ar fi să finanţeze în continuare întreaga procedură. Să sperăm că aşa se va şi întâmpla“, a declarat şefa Compartimentului Programe din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, dr. Ramona Lesnic.

„Plecăm, în sfârşit, mâine (astăzi – n.r.). Sper să se termine totul cu bine. Oricum, suntem plini de speranţă şi ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute!“, a declarat mama băiatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS