11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIrinel Popescu: Guvernul dă dovadă de politicianism

Irinel Popescu: Guvernul dă dovadă de politicianism

Senatorul Irinel Popescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ a Senatului, consideră că Guvernul Tăriceanu dă dovadă de politicianism atunci când emite tot felul de ordonanţe privind creşterile salariale ale cadrelor didactice.

„Guvernul a trimis, marţi dimineaţă, către Curtea Constituţională un document în care precizează că ordonanţa prin care se amână creşterea salariilor dascălilor cu 50% până la de 1 aprilie 2009 se suspendă printr-o altă ordonanţă, emisă aseară de guvern, în care se spune că li se vor mări salariile cu 28% doar celor cu lefuri mici. În cazul în care noua ordonanţă a guvernului, cea trimisă prin fax, este valabilă, trebuie să deduc automat că nu mai este valabilă cealaltă. Ca atare, Camera Deputaţilor nu mai are obiect de discuţie sau acum discută noua ordonanţă, cât mai este şi aceasta valabilă, pentru că s-ar putea ca deseară, pe la şase şi un sfert, să avem altă ordonanţă mai nouă, tot pe fax sau pe e-mail, că este mai simplu“, a declarat Irinel Popescu.

Irinel Popescu, candidatul Alianţei PSD+PC pentru Senat, a mai afirmat că lucrurile au escaladat de o manieră nepermisă în această confruntare dintre guvern şi parlament, în care acum intervin şi sindicatele, şi alţi actori.

„Trebuie să existe nişte reguli mai clare, pentru că nu ţinem ritmul. Curtea Constituţională s-a întrunit să discute o ordonanţă care nu mai este valabilă şi este valabilă alta pentru o perioadă de timp pe care nu o ştim. Membrii guvernului mai trebuie să vină şi prin parlament, să mai fie şi parlamentari, că altfel observ că nu înţeleg aceste raporturi. Nu este normal ca prevederile unei legi sau ordonanţe să fie anulate imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai mult decât atât, unele dintre ordonanţele de urgenţă au fost date exact în pragul vacanţei parlamentare, astfel încât, ca ele să-şi facă efectele, parlamentul să nu poată să reacţioneze. De aceea guvernul intră pe un traseu politicianist. Dacă dorim să facem politică adevărată, atunci trebuie să venim cu obiective strategice bine definite, cum ar fi «Învăţământul prioritate naţională» şi să nu mai dăm dovadă de politicianism care înseamnă azi luăm o măsură, mâine o schimbăm, o schimbăm de la o zi la alta, dăm un telefon, trimitem un fax sau un e-mail şi tot aşa. Şi nimeni nu mai înţelege nimic“, a mai afirmat Irinel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII