20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Un bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Un tânăr de 25 de ani, din Târgu Jiu, cunoscut cu probleme psihice grave, şi-a ucis în bătaie bunica de 72 de ani. La câteva ore de la crimă, tânărul a fost prins de poliţiştii gorjeni în centrul oraşului, în timp ce se plimba.

 

GORJ. Cătălin Vlădăianu, de 25 de ani, bolnav psihic, a reuşit să fugă ieri-dimineaţă din Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Tânărul era internat de o săptămână la Secţia de Psihiatrie, fiind cunoscut cu numeroase probleme psihice încă de la 16 ani. Ieri-dimineaţă, după ce a plecat din spital, a mers acasă, unde locuiau părinţii şi bunicii lui. Ajuns acolo, acesta s-a luat la ceartă cu tatăl său, pe care l-a lovit de mai multe ori, lăsându-l imobilizat în pat. Apoi, Cătălin Vlădăianu a mers în altă cameră, unde i-a luat la bătaie şi pe bunici. Din cauza loviturilor primite de la nepotul său, bătrâna de 72 de ani a decedat. Floarea Vlădăianu, mama bolnavului, a aflat de la vecini că fiul ei a fost văzut în preajma casei părinteşti şi a mers la spital pentru a-i întreba pe medici de ce nu mai este internat. Astfel, conducerea Secţiei de Psihiatrie a aflat că pacientul fugise de dimineaţă şi comisese oribila crimă.

 

A părăsit locul crimei

 

Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, a declarat că tânărul a lovit-o de mai multe ori pe bunica sa cu pumnii şi picioarele: „Cei de la Medicină Legală vor stabili din ce cauză a murit bătrâna. Tânărul va fi expertizat psihic. Acesta a fost reţinut, urmând să fie prezentat instanţei de judecată“. După ce şi-a ucis bunica şi şi-a lăsat bunicul inconştient, pacientul scăpat de la psihiatrie a fugit. La câteva ore de la crimă, tânărul a fost prins de poliţiştii gorjeni în centrul oraşului, în timp ce se plimba. Acesta nu recunoaşte fapta pe care a comis-o: „Am violat-o pe bunica, dar era beată. Dacă a murit este vina ei. Eu nu am omorât pe nimeni. Am scăpat din spital, aşa cum o să scap şi din ţară“, a spus Cătălin Vlădăianu.

Poliţia a demarat cercetările, pentru a stabili împrejurările în care a decedat bătrâna. De asemenea, va fi demarată o anchetă pentru a se afla cum a fost posibil ca un pacient cu probleme psihice grave să fugă din spital. Conducerea unităţii medicale nu a putut fi contactată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS