11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalmaţi cu focuri de armă

Calmaţi cu focuri de armă

Şeful de post din comuna doljeană Murgaşi a fost lovit joi de doi bărbaţi, chiar în faţa Postului de Poliţie din localitate, după ce unul dintre ei fusese depistat în trafic conducând o motocicletă fără a avea permis.

Scandalul a început de la un control de rutină în trafic efectuat de poliţiştii de la Postul de Poliţie Murgaşi. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, joi după-amiază, în jurul orei 13.30, agentul-şef Fănel Cămăraşu, şeful de post din Murgaşi, şi agentul Dragoş Buţă l-au oprit în trafic, în comună, pe Marian Bătănoiu, de 23 de ani, din localitate, care conducea o motocicletă Ducati Monster. Oamenii legii i-au cerut tânărului actele motocicletei şi permisul şi, cum acesta a spus că nu le are la el, a fost condus la postul de poliţie pentru verificări. La scurt timp a ajuns şi Ilie Bătănoiu, de 40 de ani, tatăl lui Marian, care conducea un Opel. Cei doi au început să facă scandal şi au încercat să ia motocicleta, care fusese parcată în faţa sediului poliţiei.

Când au văzut că nu o scot la capăt cu şeful de post, cei doi l-au bruscat şi au încercat să îl bată. „Tânărul m-a lovit cu motocicleta peste picioare, apoi m-a prins de gât şi m-a doborât la pământ. Ajutorul meu, când m-a văzut jos, cu cei doi peste mine, care încercau să mă lovească, a folosit spray-ul iritant-lacrimogen. Atunci tatăl băiatului a luat o piatră cu care voia să arunce în noi, iar agentul a scos pistolul şi a tras un foc în aer. Marian s-a urcat în maşina cu care venise tatăl său, cu intenţia de a-l călca pe ajutorul meu. Atunci el a tras din nou un foc de avertizare, după care a tras în pneul dreapta faţă al maşinii pentru a-l opri“, a explicat agentul-şef Fănel Cămăraşu.

 

Cercetaţi în stare de libertate

 

După ce ajutorul şefului de post a folosit armamentul din dotare, cei doi s-au mai liniştit, iar între timp au ajuns şi poliţiştii din comuna Bulzeşti, care i-au ajutat pe colegii lor din Murgaşi să-i imobilizeze pe scandalagii. Oamenii legii au început imediat cercetările în acest caz, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În urma cercetărilor s-a stabilit că Marian Bătănoiu a condus motocicleta fără a avea permis, tânărul fiind posesorul unui carnet de conducere pentru categoria B. După administrarea probelor, poliţiştii au înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care a decis ca Marian Bătănoiu să fie cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducerea unui autovehicul fără permis, iar Ilie Bătănoiu, pentru ultraj.

Poliţist bătut la Craiova

Un poliţist din cadrul Secţiei 3 a fost bătut pe 20 iunie, după ce a încercat să oprescă un tânăr care conducea o maşină cu viteză pe bulevardul Decebal din Craiova. Acesta nu a oprit, însă a fost reţinut de poliţişti în parcarea unui bloc, iar când i s-a solicitat să meargă la secţie, l-a lovit pe unul dintre agenţi cu cotul în nas, după care l-a împins şi l-a trântit. Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII