9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlarmă cu bombă la Primăria Brastavăţu

Alarmă cu bombă la Primăria Brastavăţu

OLT. Un bărbat din comuna Brastavăţu a pus pe jar poliţia, după ce a lansat o alarmă falsă cu bombă la primăria din localitate. Luni seară, în jurul orei 20.24, Sterică Pomană, de 45 de ani, se afla la un bar din comună, când s-a gândit să facă o glumă proastă. A sunat la 112 şi a anunţat că în incinta primăriei se află amplasată o bombă.

La faţa locului s-au deplasat imediat o echipă operativă de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, grupa pirotehnică din cadrul UM 0685, dar şi primarul şi viceprimarul localităţii. După aproape două ore de căutări, poliţiştii au constatat că alarma a fost falsă, în instituţie nefiind găsit nici un astfel de dispozitiv.

„Apelul privind ameninţarea cu amplasarea unei bombe nu s-a confirmat. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a fost identificat apelantul“, a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Olt.

Aceasta a adăugat că, de la începutul anului, au fost patru alarme false cu bombă la diferite instituţii, faţă de una, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Apelanţii, care au vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, au fost identificaţi ulterior, iar acum sunt cercetaţi penal.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII