11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSediu nou de primărie, ridicat cu cântec

Sediu nou de primărie, ridicat cu cântec

Primarul comunei Obârşia de Câmp refuză să achite ultima tranşă din contravaloarea lucrărilor de construire a noului sediu al primăriei până când firma executoare nu repară acoperişul, iar vechiul primar nu aduce înapoi materialele de construcţii sustrase.

 

În urma unei licitaţii publice la care au participat trei societăţi de construcţii, firma Cabala a obţinut contractul de construire a noului sediu al Primăriei Obârşia de Câmp. Constructorii s-au apucat de treabă şi, cu două luni înainte de expirarea termenului, lucrarea a fost finalizată.

„Nici eu nu speram să termin într-un timp atât de scurt şi cu aşa bani puţini. De ce vine acum primarul şi îmi spune că nu este mulţumit de lucrare? Dacă nu era mulţumit, nu se muta în primărie!“, a spus patronul firmei Cabala.

Contractul de construire a noii primării a fost semnat între firma Cabala şi vechiul primar al comunei Obârşia de Câmp, Ion Balaci (PD-L), acum consilier la primărie. Acesta spune că actualul primar ar avea ceva cu el, de aceea refuză să dea toţi banii firmei de construcţii.

„Primăria este gata cu două luni înainte de termen. Contractul a fost încheiat înainte de campania electorală din vară şi nu ştiu de ce noul primar nu este mulţumit de ea. Probabil că nu vrea să dea firmei banii“, a declarat fostul primar al comunei, Ion Balaci.

Actualul primar susţine însă că nu este mulţumit de calitatea lucrărilor şi că nu şi-a mutat biroul în noul sediu.

„Eu nu am nimic cu firma sau cu altcineva. Pur şi simplu, nu sunt mulţumit de calitatea noii primării. Acoperişul nu este bine făcut, motiv pentru care la prima ploaie a fost apă în holul primăriei până la genunchi. Dacă era o construcţie bună, nu se întâmpla asta. Eu nu contest că a fost terminată construcţia în timp record, nici nu zic că nu îşi vor primi banii, dar să facă ce trebuie“, a spus primarul comunei Obârşia de Câmp, Florea Stănaia.

Acesta acuză şi că, în campania electorală, vechiul primar a sustras materiale de construcţie în valoare de 50.000 de lei şi le-a depozitat acasă la un localnic.

„Eu vreau să ştiu unde sunt materialele de construcţie pe care primarul, în acea perioadă, le-a luat din curtea primăriei şi le-a dus acasă la un cetăţean, pe motiv că de aici le poate fura cineva. Cine să le fure, dacă aici avem paznici?! În timpul campaniei a luat mai multe blane de brad să-şi facă scenă pentru campanie în sat şi nici până acum nu le-a adus înapoi“, a mai spus Stănaia.

Acesta a depus mai multe plângeri la postul de poliţie din comună, dar acestea nu au avut urmări, deoarece, spune Stănaia, şeful de post este prieten al vechiului primar.

„Am primit plângeri la poliţie, dar nu ştiu dacă se ocupă cineva de acel dosar sau nu“, a spus un reprezentant al Postului de Poliţie Obârşia de Câmp.

Primarul Florea Stănaia a înştiinţat firma Cabala că îşi va primi banii pentru construcţia pe care a ridicat-o doar după ce va reface acoperişul şi după ce vechiul primar va aduce înapoi materialele de construcţii pe care şi le-a luat cu ştiinţa constructorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS