20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacienţii se spală cu apă încălzită

Pacienţii se spală cu apă încălzită

Bolnavii internaţi la Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, se spală cu apă încălzită cu fierbătorul ori în bidoane de plastic, la soare. Apa caldă lipseşte de două săptămâni, pentru că în clădire se execută lucrări de reabilitare la reţea.

Bolnavii aflaţi, în această perioadă, la tratament la clinica din Călimăneşti nu beneficiază de apă caldă. Elena Drăghici, din comuna Buneşti, judeţul Vâlcea, vine des la această clinică şi până acum nu a lipsit niciodată apa caldă. Ea face tratament recuperator pentru rinichi, ficat şi fiere. Ultima dată a fost aici astă-iarnă şi nu au fost probleme. „Am venit pe 25 iunie. Nu era apă caldă când m-am internat şi nu e nici acum. Am înţeles de la cei internaţi înaintea mea că nu e apă de două săptămâni. Ca să mă spăl, îmi încălzesc apa în salon cu fierbătorul de cafea“, a declarat Elena Drăghici.
Bolnavii care nu au fierbătoare îşi încălzesc apa la soare, în bidoane de plastic, pe care le scot pe pervazurile ferestrelor. „Trebuie să găsim soluţii ca să ne descurcăm. De pe 24 iunie sunt aici şi nu a fost apă caldă nici măcar o zi. Cu apă rece nu ne putem spăla, mai ales că aici suntem la tratament. Umplem două, trei sticle cu apă, le punem la soare, se încălzeşte şi rezolvăm problema“, a povestit alt pacient internat în clinică.

Holerga consideră că lipsa apei calde nu e o problemă

Clinica de la Călimăneşti se află în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Fiind întrebaţi de lipsa apei calde, reprezentanţii instituţiei au spus că nu pot da nici un fel de informaţie, pentru că nu au voie să vorbească. „Îmi pare rău, dar nu vă pot da nici un fel de relaţii pentru că aşa mi-a transmis conducerea SJU Vâlcea, care are în subordine clinica. Tot ce vă pot spune e că am vorbit în această dimineaţă (ieri – n.r.) cu reprezentanţii CET Govora, care execută lucrările la reţeaua de apă şi au spus că până vineri seară termină reabilitările şi dau drumul la apa caldă“, a spus asistenta-şefă a clinicii din Călimăneşti.
Contactată telefonic, Georgeta Sălişte, managerul SJU Vâlcea, a precizat că e în concediu şi nu poate să dea nici o informaţie legată de   lipsa apei calde de la Călimăneşti. Laurenţiu Holerga, directorul medical al SJU Vâlcea, a declarat că, în prezent, la clinica de la Călimăneşti se fac lucrări de reabilitarea la reţeaua de apă, motiv pentru care nu e apă caldă. „Consider că nu e o problemă dacă nu e apă caldă, pentru că peste tot au loc asemenea lucrări şi sunt întreruperi fireşti, până la urmă“, a susţinut  Holerga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS