11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFructele de pădure, o afacere pentru ţărani

Fructele de pădure, o afacere pentru ţărani

Vâlcenii care locuiesc în mediul rural şi vor să facă un ban în plus în această vară au posibilitatea să-şi rotunjească veniturile culegând fructe de pădure, pe care vor obţine sume frumoase.  Începând cu jumătatea lunii iulie, Direcţia Silvică Vâlcea se pregăteşte pentru recolta de vară, care se va baza pe achiziţii de fructe de pădure de la vâlcenii din mediul rural, urmând să fie comercializate pe piaţa europeană, în special în Germania.
Dacă şi condiţiile meteo vor fi favorabile, reprezentanţii Direcţiei Silvice Vâlcea estimează că se vor exporta peste 200 de tone de zmeură, măceşe, afine şi mure. Fructele de pădure vor aduce un venit vâlcenilor de peste 3,5 miliarde de lei vechi.
Această afacere este destul de profitabilă pentru locuitorii din  zonele rurale. Recolta de vară reprezintă una dintre cele mai bune perioade ale anului. Pe 10 iulie va avea loc o licitaţie în urma căreia Direcţia Silvică Vâlcea va trimite spre export, prin firmele alese, cea mai mare parte a fructelor recoltate. Se pare că străinii apreciază foarte mult fructele culese din pădurile româneşti, datorită faptului că au un grad foarte mic de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII