11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArma crimei, de negăsit

Arma crimei, de negăsit

Anchetatorii susţin că nu există dubii cu privire la vinovăţia lui Leonard Asan.

Odioasa crimă petrecută duminică noapte a zguduit oraşul Corabia. Localnicii cred că ucigaşul ar fi încă în libertate, iar tânărul arestat ar fi nevinovat. Oamenii se tem că o asemenea tragedie s-ar putea repeta în Corabia. Ei spun că romii ar fi îngenuncheat atât autorităţile locale, cât şi poliţiştii. „Am ajuns să ne temem să mai mergem noaptea pe stradă. Ne temem că ucigaşul e liber şi poate să facă şi alte victime“, a spus un locuitor al oraşului.

 

Criminalul e arestat

 

„Nu am omorât pe nimeni. Sunt nevinovat. Nu am făcut nimic“, a declarat duminică seară Leonard Asan. Potrivit procurorilor, nu există nici un dubiu cu privire la vinovăţia acestuia. Rezultatele expertizei la sângele de pe tricoul criminalului vor indica făptaşul. Anchetatorii susţin că au şi alte probe care îl incriminează de Leonard Asan, însă aceste informaţii nu pot fi încă făcute publice. „Din punctul nostru de vedere, nu există nici un dubiu cu privire la vinovăţia tânărului reţinut. Sunt mai mulţi martori care spun că l-au văzut în zonă atât în noaptea crimei, cât şi în dimineaţa zilei de duminică, atunci când a fost găsit cadavrul victimei. De asemenea, sâmbătă el a săvârşit o tâlhărie în Corabia. Aşteptăm şi rezultatele de la Institutul de Medicină Legală, pentru a se confirma că el este vinovatul“, a spus procurorul Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit lui Aspra, Asan a făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului Olt de a fi judecat în stare de arest, procesul urmând să se desfăşoare zilele următoare la Curtea de Apel Craiova.

Leonard Asan a avut probleme cu legea încă din copilărie. În cazierul său figurează patru furturi, pe care le-a comis înainte de majorat. Cunoscuţii spun că acesta ar fi un împătimit al alcoolului.

 

În căutarea probelor

 

Potrivit procurorilor, în prezent se caută arma crimei, care se presupune că ar fi un briceag, după cum a recunoscut chiar criminalul.

Lănţişorul din aur pe care Emil îl purta la gât în noaptea tragediei, precum şi telefonul mobil pentru care se presupune că băiatul ar fi fost omorât nu au fost găsite asupra criminalului. Procurorii sunt de părere că, după ce s-a despărţit de colegii săi, în drum spre casă, victima ar fi intrat în parc, probabil pentru a-şi face nevoile. Leonard Asan l-a atacat intenţionând să îi ia telefonul, dar, pentru că băiatul s-a împotrivit, a fost măcelărit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII