20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolarii de la Spital rămân în arest

Pistolarii de la Spital rămân în arest

Magistraţii doljeni au decis să prelungească mandatele de arestare preventivă emise la sfârşitul lunii aprilie pe numele a trei romi din Craiova, care au provocat scandal şi au tras cu pistoalele în incinta Spitalului de Urgenţă.

Cei trei romi craioveni – Marius Slătineanu, Cătălin Slătineanu şi Giovani Gogoneaţă – arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, distrugere şi port fără drept în locuri publice de arme albe vor rămâne în arest. Asta au decis luni judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au respins recursul formulat de apărătorii celor trei împotriva deciziei Judecătoriei Craiova de a le prelungi mandatele de arestare. Procurorii care îi cercetează pe cei trei au reţinut că au tulburat grav ordinea şi liniştea publică în curtea Spitalului de Urgenţă şi pe străzile din apropierea unităţii sanitare, au făcut uz de armă neletală şi au distrus cu bâtele şi săbiile o maşină. Marius şi Cătălin Slătineanu au fost încarceraţi pentru că „prezintă pericol concret pentru ordinea publică dacă ar fi lăsaţi în libertate, întrucât au cultivat şi menţinut o stare de insecuritate socială“, aşa cum au precizat procurorii craioveni.

Război în curtea spitalului

Scandalul cu împuşcături care a avut loc în incinta Spitalului de Urgenţă Craiova, printre bolnavi şi cadre medicale, s-a iscat în urma unor neînţelegeri mai vechi între familia Slătineanu şi Ion Petrache. Reamintim că, pe 22 februarie, acesta din urmă a fost lovit cu o rangă în cap de Ionel Slătineanu, pe motiv că nu îi înapoiase o sumă de bani. Petrache a fost supus unei intervenţii chirurgicale care i-a salvat viaţa, iar procurorii şi poliţiştii au început cercetarea lui Slătineanu pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Potrivit poliţiştilor, Petrache a jurat că se va răzbuna, iar pe 26 aprilie l-a înjunghiat pe Cătălin Slătineanu, o rudă a lui Ionel, în urma unei altercaţii petrecute pe stradă, în apropiere de Piaţa Chiriac din Craiova. Războiul dintre cele două familii de romi a culminat cu scandalul din 29 aprilie, când alţi membri ai familiei Slătineanu au încercat să-l împuşte la Spitalul de Urgenţă Craiova pe acelaşi Ion Petrache, care era însoţit de fiul său, Soriadis. Ionel Slătineanu a fost reţinut câteva zile mai târziu, acesta fiind dat în urmărire generală şi cercetat pentru tentativă de omor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS