17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInternetul, cheia în dezvoltarea afacerilor

Internetul, cheia în dezvoltarea afacerilor

Zeci de reprezentanţi ai firmelor din Craiova au participat ieri la un seminar cu tema „Dezvoltarea accesului la portalul www.esimplu.ro şi folosirea acestuia de către întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din România“. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Post Privatizare (FPP), Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), cu scopul de a sprijini IMM-urile în activităţile pe care le dezvoltă, astfel încât să ofere servicii de cea mai bună calitate. „Statisticile arată că doar 8,8% din IMM-uri au pagină pe internet. Funcţionalitatea portalulului www.esimplu.ro constă în oferirea de servicii de specialitate, astfel încât să venim în sprijinul IMM-urilor de a crea planuri de afaceri şi în dezvoltarea lor în diferite arii“, a declarat Péter Barta, directorul executiv al Fundaţiei Post-Privatizare.

 

Servicii de Benchmarking

 

Portalul, pe care IMM-urile se pot înregistra gratuit, oferă posibilitatea de a crea microportaluri şi de a avea cataloage electronice şi magazine on line. În plus, IMM-urile vor beneficia de o gamă largă de noutăţi, newslettere. Acestea nu sunt însă singurele facilităţi oferite de portal. „Ceea ce ne diferenţiază de alte site-uri este instrumentul de Benchmarking, prin care IMM-urile îşi pot compara performanţele cu alte firme din domeniul în care-şi desfăşoară activitatea“, a precizat Alina Coman, specialist în relaţii publice la Fundaţia Post-Privatizare. Ea a explicat că va exista şi un forum de discuţii unde reprezentanţii IMM-urilor vor putea intra în contact cu alte firme, vor primi servicii de consultanţă specializată în domeniile de interes şi vor putea accesa documente legate de legislaţia în vigoare. Înscriindu-se în catalog, vor putea intra în contact cu comunitatea de afaceri din România, dar şi cu cea din străinătate.

 

15 firme vor beneficia de consultanţă gratuită

 

În baza unor chestionare de evaluare, aproximativ 250 de firme din toată ţara (seminarul din Craiova este al 12-lea dintr-o lungă serie) vor fi selectate pentru a beneficia de cursuri gratuite de
e-learning (cum să dezvolţi afacerea, cum să o gestionezi, promovarea business-ului pe internet). „15 dintre acestea vor beneficia de servicii de consultanţă gratuită din partea unor experţi internaţionali de top“, a precizat Alina Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS