19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficant italian de droguri, prins cu haşiş

Traficant italian de droguri, prins cu haşiş

Un cetăţean italian, membru al unui grup infracţional organizat, a fost prins în flagrant ieri, în municipiul Slatina, în timp ce încerca să vândă două kilograme de rezină de canabis.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova împreună cu cei de la BCCO Bacău, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dolj, au organizat marţi o acţiune pe raza municipiului Slatina. Acţiunea poliţiştilor de la Crimă Organizată a venit după două luni de supraveghere a unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, care acţiona pe relaţia Italia-Bacău-Craiova.

În urma acţiunii a fost prins în flagrant cetăţeanul italian Gianni Magaletto, de 29 de ani, care locuieşte fără forme legale în Bacău, în timp ce încerca să vândă unei persoane două kilograme de rezină de canabis (haşiş) pentru 12.000 de euro. În urma verificărilor, s-a stabilit că drogurile fuseseră introduse în ţară chiar de Magaletto, cu un autoturism. În cele două luni cât italianul şi cei din anturajul său au fost supravegheaţi, anchetatorii au stabilit că acesta s-a întâlnit cu mai mulţi potenţiali cumpărători, cărora le-a prezentat mostre de drog, aduse tot din Italia.

 

Reţinut pentru 24 de ore

 

Conform reprezentanţilor BCCO Craiova, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul DIICOT a emis împotriva suspectului ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. Italianul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina sa a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi vânzare de droguri de risc, fapte pedepsite cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. Poliţiştii au precizat că se fac cercetări pentru identificarea tuturor membrilor reţelei, care este formată din cel puţin trei persoane. Pentru a reuşi să-i prindă şi pe ceilalţi membri ai grupului organizat, poliţiştii de la BCCO Craiova urmează să colaboreze cu autorităţile italiene.

Ieri a mai fost reţinut în Bacău un cetăţean italian, urmând ca acesta să fie adus la Craiova, pentru audieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII