10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal200 de milioane de euro pentru Spitalul Regional

200 de milioane de euro pentru Spitalul Regional

Cel mai mare spital regional din ţară se va construi la Craiova. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, unitatea va avea 860 de paturi (aproape jumătate din cât are actualul Spital de Urgenţă) şi se va întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, cu ieşire la E 70, pe raza comunei Pieleşti. „Pentru ridicarea Spitalului Regional au fost alocate de la Ministerul Sănătăţii 200 de milioane de euro, pentru proiectare şi execuţie. Va fi cel mai mare spital din cele opt, regionale, care se vor construi în toată ţara“, a precizat prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al ASP Dolj.

Începerea lucrărilor pare mai aproape decât oricând, dacă ar fi să ne luăm după ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care anunţa săptămâna trecută că a demarat licitaţia pentru construirea a opt spitale regionale în întreaga ţară, dintre care unul la Craiova. De fapt, licitaţia a ajuns în etapa de evaluare a firmelor care s-au înscris şi de studiere a ofertei tehnice.

Pentru a scurta procedurile de licitaţie, Ministerul Sănătăţii a decis să atribuie printr-o singură licitaţie toate cele trei faze ale execuţiei: proiectarea, construirea şi predarea la cheie.

Reprezentanţii ASP Dolj „au prezis“ că în cel puţin două luni se va cunoaşte câştigătorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII