9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie electorală cu scandal

Campanie electorală cu scandal

Nici nu a început bine campania electorală, că unii candidaţi vâlceni au început să recurgă la metode mai puţin ortodoxe, pentru intimidare. Deja s-au înregistrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea cinci reclamaţii în acest sens. „Ne aşteptăm ca toată luna să primim astfel de petiţii. Este numai începutul a ceea ce va urma: afişe rupte, încăierări între candidaţi, bannere dispărute…“, a precizat comisarul-şef Daniel Munteanu, inspector-şef adjunct al IPJ Vâlcea.

 

La furat de afişe

 

Poliţiştii din comuna Lungeşti au fost sesizaţi de primarul localităţii, care este unul dintre candidaţii pentru alegerile din iunie, că a avut discuţii dure cu un contracandidat. „Conflictul a izbucnit între staff-ul de campanie al PSD din localitate, care
s-a dus să-şi facă imagine în satul Carcadieşti. Numai că, aici, social-democraţii au dat peste concurenţii de la PD-L. Au urmat schimburi de replici dure. Primarul a fost avertizat să nu-şi facă nici un fel de campanie în acest sat. Supărat, edilul a anunţat poliţia. Poliţiştii au decis ca vinovatul, consilierul local Gheorghe Carcadia, să fie pedepsit de data aceasta numai cu cu un avertisment scris“, a povestit Daniel Munteanu.

Următoarea sesizare a fost făcută la Poliţia Mihăeşti. Acolo, persoane necunoscute au sustras un banner al PSD, amplasat pe DJ 647. Poliţiştii continuă cercetările şi se presupune că vinovaţii provin din cadrul altor formaţiuni politice. „Altă descoperire în acelaşi sens a fost făcută de agenţii de pază din Râmnicu Vâlcea. Aceştia au prins un puşti de 16 ani, cunoscut cu afecţiuni psihice, care rupea afişe electorale. Băiatul a fost descoperit în staţia de autobuz de lângă Colegiul Tehnic Forestier, în timp ce smulgea afişele electorale care-l înfăţişau pe candidatul PNL la fotoliul de primar al municipiului. Familia copilului s-a ales cu o amendă“, a completat Daniel Munteanu.

Au fost amendaţi şi trei tineri care au dezlipit afişe electorale în cartierul Goranu. Agenţii din cadrul Postului de Poliţie Copăceni au fost şi ei sesizaţi despre faptul că, în noaptea de 6 spre 7 mai, au fost sustrase din satele Copăceni şi Veţelu două bannere electorale. Se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS