10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArhiva Casei de Pensii, cu un pas în stradă

Arhiva Casei de Pensii, cu un pas în stradă

Arhiva Casei Judeţene de Pensii Olt, care se află într-o clădire anexă a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, ar putea ajunge în stradă la sfârşitul acestei luni. Unitatea de învăţământ trebuie să elibereze spaţiul, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a clădirii.

 

Directoarea Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, profesoara Aurelia Cotoşman, a înaintat o nouă adresă conducerii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt, prin care informează că, la sfârşitul acestei luni, dosarele vor fi scoase din spaţiul respectiv, pentru a se putea reabilita clădirea, constructorii aflându-se în prezent cu lucrările la etajul III, nivelul de deasupra arhivei. În imobilul respectiv vor fi amenajate, la etajul III, laboratoare de informatică, în cel ocupat în prezent de arhivă vor fi o sală de conferinţe şi alta pentru petreceri, iar la nivelul inferior va funcţiona una modernă de sport pentru elevii din clasele I-VIII etc.

Problema celor peste 100.000 de dosare ale pensionarilor, care trebuie urgent transferate într-un spaţiu adecvat, a fost pusă în discuţie încă de anul trecut. Chiar şi în 2008 a făcut, în repetate rânduri, obiectul discuţiilor în cadrul Colegiului prefectural, numai că nu s-a găsit o soluţie. În sediul CJP, unde angajaţii lucrează în birouri supraaglomerate, nu mai e loc să arunci un ac, iar la subsol, unde sunt ţinute peste 100.000 de dosare, nici nu se pune problema mutării arhivei amintite.

 

„Cererea este în evidenţe“

 

Directoarea CJP, Silvia Drăghici, declară că a semnalat problema atât autorităţilor locale, pe considerentul că instituţia funcţionează în Slatina, cât şi prefecturii şi consiliului judeţean. „Nimeni nu mi-a răspuns că nu se poate, toate instituţiile mi-au transmis că solicitarea este în evidenţele lor şi că se caută o soluţie. Îi înţeleg şi pe cei de la «Minulescu», pentru că au şi ei problemele lor. Chiar nu ştiu ce voi face, în afară de a reveni la adresele trimise, către toate instituţiile“, a declarat Drăghici.

Varianta închirierii unui spaţiu de pe piaţa liberă a fost, la un moment dat, luată în calcul, dar s-a renunţat când au fost transmise preţurile. „Acum câţiva ani încercasem să negociem pentru preluarea CEC-ului vechi, însă preţurile lor «ne cocoşează». Înţeleg că zona e centrală, dar atâţia bani nu putem plăti“, a mai spus Drăghici.

Actualul spaţiu de la colegiu este şi acesta impropriu, până de curând apa infiltrându-se prin tavan la fiecare ploaie, iar geamurile sunt sparte. Dosarele arhivate sunt consultate însă aproape zilnic, nepunându-se problema unei simple depozitări a respectivelor documente.

Deşi toată lumea recunoaşte cât de importantă este păstrarea în bune condiţii a dosarelor de pensii în discuţie, până acum s-a dovedit imposibil pentru autorităţi să identifice un spaţiu de aproximativ 400 mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS