11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi gorjeni, premianţi la tatuaje

Doi gorjeni, premianţi la tatuaje

Artistul de tatuaje Costi Isuf şi modelul său, Dan Jigolea, din Târgu Jiu, au fost protagoniştii celei de-a 16-a ediţii a Convenţiei Internaţionale de tatuaje de la Frankfurt.

Târgujenii Costi Isuf şi Dan Jigolea au câştigat în premieră pentru România o distincţie importantă la una dintre cele mai mari convenţii internaţionale de tatuaje din Europa.

Aceasta s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Frankfurt, în perioada Sărbătorilor Pascale. Au participat peste 300 de tatuatori din 20 de ţări, între care: Germania, SUA, Japonia, China, Africa de Sud, Singapore, România, Rusia, Thailanda etc. Cu toate că ar fi trebuit să fie acasă, alături de familii, cei doi au preferat să onoreze invitaţia primită din Germania, iar efortul lor a fost răsplătit pe măsură.

Costi Isuf a participat în concurs la secţiunea „Cel mai tatuat bărbat“, cu modelul său, Dan Jigolea, tot din Târgu Jiu.

Tânărul este tatuat complet de la brâu în sus, mai puţin antebraţele, şi a început un tatuaj şi pe piciorul drept. Tatuajele executate pe corpul lui Dan Jigolea i-au impresionat pe membrii juriului, care au decis să îi acorde premiul artistului din România.

 

Admiraţi de toată lumea

 

Vizitatorii standului românesc de la Frankfurt au rămas uimiţi de calitatea tatuajelor executate de artiştii noştri şi şi-au manifestat admiraţia pentru realizările târgujianului Costi Isuf. Foarte mulţi s-au fotografiat alături de el şi de modelul său, Dan Jigolea, cel mai tatuat bărbat din cadrul Convenţiei de la Frankfurt.

„M-am bucurat foarte mult când am auzit că plec la Frankfurt, deşi la noi se apropiau Sărbătorile. Foarte multă lume ne-a apreciat şi a vorbit numai de bine de Costi şi de artiştii de tatuaje din România. A fost o onoare să urc pe scenă, când s-a făcut jurizarea şi când lui Costi i-a fost înmânat premiul. Sper să câştigăm cât mai multe premii în toată lumea pe unde o să mai participăm, dacă vom fi invitaţi“, a spus Dan Jigolea.

 

România, în top

 

Costi Isuf este mulţumit de faptul că munca sa a fost recunoscută printr-un premiu la Frankfurt şi că aceşti artişti din Europa s-au interesat de activitatea sa şi de ceea ce se întâmplă în România, în domeniul tatuajelor.

„Având în vedere că sunt primul tatuator român premiat internaţional la un asemenea eveniment şi ţinând cont că această convenţie este una dintre cele mai mari din Europa, mă simt împlinit din punct de vedere artistic. O iau ca pe o recunoaştere a muncii mele şi de acum gândul meu este la următorul trofeu. Sunt la a doua participare la un asemenea eveniment, dar acum am fost prezent şi la concursurile desfăşurate. Din fericire pentru mine, nu am făcut România de râs şi am reuşit să vin acasă cu un superb trofeu. Sunt mulţumit şi de faptul că la fiecare participare în concurs numele ţării noastre era strigat pe scenă. Le mulţumesc şi colegilor de la Transilvania Tattoo din Sibiu, alături de care am fost la Frankfurt“, a declarat artistul din Târgu Jiu.

Editează o revistă de tatuaje

Costi Isuf locuieşte la Târgu Jiu, unde deţine un salon de tatuaje. Este, de asemenea, editorul primei reviste de tatuaje din România, care poate fi accesată la adresa www.tattoo-magazin.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII