10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Elev accidentat

OLT. Un copil de nouă ani, din Slatina, a ajuns ieri, în jurul orei 12.00, la spital după ce a fost lovit de o maşină pe strada Elena Doamna. Ionuţ Nicuşor Măldăruşi, elev la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11, se întorcea de la cursuri împreună cu un coleg, în maşina condusă de tatăl acestuia. După ce a coborât din autoturism, a traversat strada fără să se asigure şi în fugă, pentru a ajunge mai repede acasă. Un taxi condus de Florian Constantin, de 32 de ani, care circula regulamentar, l-a lovit pe băiat în spate.

Ionuţ a fost transportat la spital, la Unitatea Primire Urgenţe (UPU), unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. „Pacientul a fost adus la spital cu ambulanţa. După ce i-am acordat îngrijirile medicale de urgenţă, copilul a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite, cazul urmând să fie preluat de medicul specialist în chirurgie infantilă, care va stabili dacă victima rămâne sau nu internată în spital. Diagnosticul pus la UPU este traumatism cranio-facial acut prin accident rutier“, a sus medicul de gardă Diana Nicolae.

Taximetristul aflat la volan a spus că nu avea viteză mare în momentul producerii accidentului, însă copilul i-a sărit în faţă şi nu l-a putut evita. „Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, pentru că am şi eu un copil acasă, de aceeaşi vârstă. Băiatul traversa strada în fugă şi, cu toate că am încercat să îl evit, nu am mai avut timp“, a spus Florian Constantin.

La locul accidentului s-a deplasat un echipaj de la Poliţia Rutieră, care a efectuat cercetările în acest caz. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cu toate că vina pentru producerea accidentului îi aparţine copilului, care a încercat să traverseze în fugă, prin loc nepermis, poliţiştii i-au întocmit şoferului dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

La locul accidentului s-au adunat mai mulţi copii şi părinţi care locuiesc în zonă. Cu toţii s-au arătat nemulţumiţi că, deşi în apropiere se află o şcoală, locul nu este semnalizat cu indicatoare rutiere sau treceri pentru pietoni, copiii fiind nevoiţi să traverseze în mod frecvent strada printr-un loc nepermis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS