20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilioane de euro, blocate în întuneric

Milioane de euro, blocate în întuneric

Convoiul agabaritic de rezervoare destinate Fabricii de Bere a rămas joi seară imobilizat pe drumul naţional Craiova – Bechet, fiind abandonat de lucrătorii Electrica.
Convoiul celor şase tancuri-rezervor uriaşe, în valoare de aproximativ 400.000 de euro fiecare, a rămas blocat la aproximativ 25 de kilometri de Craiova, după ce angajaţii companiei Electrica au împachetat sculele şi au plecat, deşi ar fi trebuit să ridice sau să debranşeze cablurile electrice care traversează drumul pentru a nu fi rupte. Transportatorul şi însoţitorii containerelor, dintre care patru de 30.000 de litri şi două de 12.500 de litri, de peste şase metri diametru, instalate pe platforme speciale, s-au trezit abandonaţi în întuneric, la marginea drumului. Din cauza ploii şi a traficului intens exista pericolul unor incidente rutiere cu urmări grave.

Conform orarului, transportul, plecat din Portul Bechet joi dimineaţă, în jurul orei 7.00, ar fi trebuit să ajungă la Făcăi la miezul nopţii, urmând ca traversarea Craiovei până la destinaţie să se facă pe timpul nopţii. Societatea TPSUT Mehedinţi, care efectuează transportul, a acuzat Electrica pentru întârziere, considerând că echipele de lucru au fost insuficiente ca număr şi s-au mişcat greu. „S-a lucrat cu încetinitorul. Am făcut doi – trei kilometri în trei ore, iar acum (joi, ora 22.00 – n.r.) muncitorii au plecat, spunând că ei nu pot lucra noaptea. La transportul precedent am ridicat noi cablurile de electricitate, ca să nu fie rupte, nu ei, şi totuşi am plătit societăţii Electrica 220 de milioane de lei (vechi – n.r.)“, a declarat de la faţa locului Alin Cornea, directorul TPSUT Mehedinţi şi responsabilul de transport. În replică, Alexandru Popescu, şef exploatare centru zonal Dolj din cadrul Electrica, a declarat că echipele de lucru nu pot munci noaptea, fapt interzis de normele de protecţie a muncii. „Convoiul are maşini de însoţire cu lumini galbene de avertizare, prin care poate fi semnalizat pe timpul nopţii. Nu văd care este problema. Muncitorii noştri se vor întoarce la prima oră şi transportul se va relua“, a declarat Popescu. Convoiul agabaritic şi-a reluat ieri drumul spre Bănie, traversarea oraşului fiind programată între miezul nopţii şi ora cinci dimineaţa, perioadă în care nu circulă tramvaiele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII