14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria angajează 40 de muncitori la spaţii verzi

Primăria angajează 40 de muncitori la spaţii verzi

OLT. Chiar dacă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a anunţat că nu mai poate subvenţiona cele 65 de posturi pentru lucrări comunitare la Primăria Slatina, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a modificat organigrama şi a găsit soluţii pentru angajarea a 40 de muncitori. 25 dintre ei vor fi angajaţi pe perioadă determinată, aprilie-octombrie 2008, zece fiind muncitori calificaţi şi 15, necalificaţi. Alte 15 posturi sunt pe perioadă nedeterminată. „Noi ne-am făcut un calcul şi, cu banii pe care trebuia
să-i cheltuim pentru cele 65 de persoane angajate prin convenţie, pentru că trebuia să venim cu o cotă parte în lunile de vară şi cu diferenţa de la salariul minim garantat în plată, până la cel minim din primărie, plus sporul de vechime, care nu era subvenţionat, în lunile de iarnă – am stabilit că putem angaja 25 de persoane. Concursul va avea loc pe 4 aprilie şi va consta într-o probă de lucru“, a declarat şefa DADPP, Ana Anghel.

Serviciul de sere şi spaţii verzi are nevoie de instalatori, dulgheri, tâmplari, cosaşi etc., volumul de muncă fiind deja foarte mare pentru amenajarea spaţiilor verzi din tot oraşul. Teama cea mare a autorităţilor locale este acum să nu fie publicată până la susţinerea concursului anunţata ordonanţă prin care se blochează ocuparea posturilor vacante în sectorul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS