19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBraconieri depistaţi de jandarmi

Braconieri depistaţi de jandarmi

Jandarmii au organizat la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu lucrătorii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură Filiala (ANPAF) Vâlcea, o acţiune pentru prevenirea braconajului piscicol practicat în apele râului Olt. În aval de barajul Hidrocentralei Ioneşti, pe malul stâng al râului Olt, în apropierea localităţii Drăgoeşti, jandarmii au observat într-o barcă pneumatică două persoane care scoteau din apa râului mai multe setci.

„Cei doi au fost chemaţi de jandarmi la mal şi, verificându-se setcile din barcă, s-a constatat că se aflau şi două setci monofilament, în lungime totală de 250 de metri. Cei doi au fost legitimaţi, fiind vorba despre Gheorghe M., de 53 ani, din comuna Ioneşti, şi Constantin G., de 65 de ani, din comuna Orleşti, judeţul Vâlcea. În setcile monofilament s-au găsit 80 de kilograme de peşte, care a fost predat pe bază de proces-verbal ANPAF Vâlcea“, a declarat colonelul Ion Idu, şeful IJJ Vâlcea.

Cei doi au încălcat prevederile Legii nr. 192/2001, privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura, care menţionează că este interzisă deţinerea sau folosirea la pescuit a setcilor monofilament. Jandarmii au confiscat setcile şi au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, ce au fost înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS