11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoartea suspectă a unui ziarist

Moartea suspectă a unui ziarist

Un ziarist de investigaţie din Mehedinţi a murit miercuri seară, în condiţii suspecte, în casa unui prieten, Familia şi cunoştinţele susţin că bărbatul de 39 de ani ar fi fost otrăvit de mafia locală din Băile Herculane.

 

Jurnalistul se ocupa de anchete în care erau implicaţi oameni de afaceri influenţi, de pe scena politică din România, şi nu de puţine ori a primit ameninţări cu moartea.

„Soţul meu a fost otrăvit. După fiecare anchetă în care erau implicaţi oameni ce fac parte din mafia locală din Herculane, primea telefoane de ameninţare. În faţa procurorilor o să dezvălui câteva nume care nu sunt străine de moartea lui“, a declarat plângând Carmen Bădoiu, soţia ziaristului.

Costin Bădoiu a scris la mai multe publicaţii, printre care Adevărul şi Ziua, iar de aproape doi ani lucra la săptămânalul Indiscret.

Miercuri, ziaristul se ocupa de finalizarea unei anchete în care erau implicaţi mai mulţi oameni de afaceri din Băile Herculane, iar în timp ce se ducea la un prieten a primit un telefon de ameninţare.

„I-a sunat telefonul şi o voce de bărbat l-a ameninţat cu moartea spunându-i: «Cât crezi că o să mai scrii aşa? Nu o să sfârşeşti bine, bă, ziaristule!»“, a povestit unul dintre prietenii lui Costin Bădoiu.

Apropiaţii ziaristului sunt convinşi că persoanele vizate de articolele sale i-au luat viaţa.

„Anchetele lui Costin îi supărau pe cei vizaţi. Scotea întotdeauna adevărul la suprafaţă. Avea duşmani care îi doreau moartea“, a spus naşul său de cununie, Dorin Iacob.

Costin Bădoiu nu a fost niciodată bolnav şi nu consuma alcool, nici cafea, fapt ce întăreşte şi mai mult supoziţia unei morţi suspecte.

„În câteva secunde i s-au înroşit ochii şi s-a îngălbenit la faţă. Expresia de pe chip parcă încerca să ne spună ceva. Dacă făcea infarct, nu i se înroşeau ochii şi nu murea într-o fracţiune de secundă“, a menţionat soţia ziaristului.

Nici prietenii la care se afla ziaristul când a avut loc tragedia nu pot înţelege ce s-a întâmplat cu Costin.

„Râdeam şi glumeam, era foarte vesel, apoi, într-o secundă, a căzut cu capul pe masă şi a murit. Am chemat ambulanţa, dar a venit foarte târziu“, a spus unul dintre prietenii lui Costin.

Nu era nimeni la Ambulanţă

Miercuri noapte am vrut să aflăm de ce a întârziat ambulanţa chemată pentru ziaristul Costin Bădoiu, dar nu am avut de la cine, pentru că la Staţia de Ambulanţă din Băile Herculane reporterii noştri nu au găsit pe nimeni în clădirea unde se preiau urgenţele medicale şi accidentele. Maşinile de ambulanţă erau parcate în faţa clădirii, dar cadrele medicale lipseau.

Am luat toate uşile la rând, am strigat, am bătut la uşi… Într-un târziu, a apărut un medic adormit şi a început şi el să-şi caute colegii. „Nu este nimeni. Maşinile sunt aici toate, dar nu sunt ale mele, iar dacă asistenţii şi medicii nu dorm în camera asta înseamnă că nu sunt“, a spus Ovidiu Leonte, singurul medic pe care l-am găsit, dormind, în Staţia de Ambulanţă.

„Trebuia să fie doi medici, trei asistenţi şi cinci şoferi. Nu mă întrebaţi unde sunt că nu ştiu“, a mai spus acesta.

Restul personalului Staţiei de Ambulanţă parcă intrase în pământ. Medicul Leonte, de la care nu am putut înţelege dacă este de gardă sau nu, acesta părând a fi băut, a încercat să o găsească măcar pe telefonista care preia apelurile telefonice, dar şi la biroul acesteia era uşa închisă.

„Doamne, unde este telefonista, cine preia urgenţele?!“, se întreba buimăcit medicul Ovidiu Leonte.

Poliţia şi procuratura au deschis o anchetă, iar după efectuarea necropsiei se va afla cauza decesului ziaristului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII